Ως Δημοτική Παράταξη θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια την αντίθεσή μας στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια επιχείρηση της ΔΕΗ μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και μάλιστα εν μέσω ενεργειακής κρίσης και έκρηξης των τιμών. 

 

Το Δημόσιο, που μέχρι σήμερα κατέχει το 51% των μετοχών, με την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΔΕΗ στα ιδιωτικά κεφάλαια, θα περιοριστεί στο 34% και ουσιαστικά η δημόσια επιχείρηση θα περάσει οριστικά στα χέρια των ιδιωτών. 

 

Με αυτή την απόφασή της η κυβέρνηση ξεπουλά τη ΔΕΗ και στερεί από  το Δημόσιο ένα τόσο σημαντικό εργαλείο άσκησης αναπτυξιακής ενεργειακής πολιτικής υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

 

Αντίθετα, η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, αφού αυτό που θα ενδιαφέρει τους πλειοψηφούντες πλέον μετόχους είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος, με  συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να χάσουν τη δυνατότητα της χρήσης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Εμείς, η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί, επειδή θεωρούμε ότι η ΔΕΗ είναι εθνική υπόθεση και η ηλεκτρική ενέργεια βασικό κοινωνικό αγαθό, καλούμε τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες της Θάσου, μαζί με τους εργαζόμενους της Εταιρίας, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της απόφασης και τη διατήρηση και προστασία της τελευταίας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης της χώρας μας.

 

δελτίο Τύπου