Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου διοργανώνει ημερίδα για τον Τουρισμό στις 3 Οκτωβρίου στο Δασύλιο του Πρίνου, στην αίθουσα «Όνειρο Ζωής», από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ.

 

Σε σχετική του πρόσκληση προς τους επαγγελματίες, το Δίκτυο αναφέρει ότι με την ημερίδα αυτή «που λειτουργεί σαν δεξαμενή σκέψης, στοχεύει να ανοίξει τις πύλες για μια εξειδικευμένη και διαρκή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το δρόμο που πρέπει να πάρει ο τουρισμός στο νησί ώστε να εξασφαλισθεί η διαχρονικότητα και η βιωσιμότητα του τουριστικού μας προϊόντος μέσω της ποιοτικής βελτίωσης, του εμπλουτισμού και του εξευγενισμού των υπηρεσιών που προσφέρονται σήμερα στη Θάσο.

 

Για αυτό το λόγο το κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι η προσπάθεια διεύρυνσης του πελατολογίου μας με στόχο να γίνει, μέσω της πολυσυλλεκτικότητας πιο ανθεκτικό και μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης πιο αποδοτικό οικονομικά ανά επισκέπτη. Είμαστε σίγουροι ότι σε πρώτη γραμμή οι λύσεις στα προβλήματα που έχουμε πρέπει να έρθουν μέσα από το νησί». 

 

Επίσης τονίζουν:

«Εάν δεν καταφέρουμε να δώσουμε εμείς τις λύσεις τότε θα γίνουμε μέρος κάποιου άλλου πλάνου το οποίο δεν θα ελέγχεται πλέον από εμάς». 

 

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «η ημερίδα δεν είναι μια ανοικτή εκδήλωση αλλά απευθύνεται προσωπικά σε επαγγελματίες που κατανοούν τα επίκαιρα επιχειρησιακά προβλήματα και στοχεύουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού». 

 

Στην αρχή της ημερίδας θα παρουσιαστεί ένα βίντεο που εξηγεί τι είναι το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου. θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους φορέων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης και οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Την ημερίδα καθώς και τη συζήτηση την οποία θα ακολουθήσει, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Σπιτσέρης. Θα μιλήσει εκ μέρους του Δικτύου ο Λάμπρος Σακελλαρίου.

 

**Στη θεματική ενότητα με τίτλο «Μελλοντική Στρατηγική Κατεύθυνση του Τουρισμού της Θάσου σε σχέση με τον ανταγωνισμό» έχουν προγραμματιστεί οι εξής ομιλίες: 

 

--Ο Τουρισμός τα επόμενα 10 χρόνια! Τι μοντέλο χρειάζεται το νησί;

Εισηγητής: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης, Διεθνής Σύμβουλος Προορισμών

 

--Ο ρόλος της πολιτείας και της περιφέρειας ως προσδιοριστικός παράγοντας ανάπτυξης τουριστικών προορισμών!

Εισηγητής: Μαρία Πολυμέρου, Αντιπρόσωπος Μεγάλου Τουριστικού Οργανισμού

 

**Στη θεματική ενότητα με τίτλο «Επιχειρησιακές Προσεγγίσεις που στηρίζουν την αλλαγή μοντέλου» έχουν προγραμματιστεί οι εξής ομιλίες: 

 

--Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την προστασία των υδάτινων πόρων

Εισηγητής: Διονύσης Θεοφιλόπουλος, Γεωλόγος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 

 

--Εναλλακτικός Τουρισμός και η λειτουργία του στο νέο μοντέλο 

Εισηγητής: Κυριάκος Μαρκιανός, 30+ χρόνια εμπειρία σε outgoing & incoming tourism

 

**Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης

 

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν πληρέστερα ή να στηρίξουν την ημερίδα για τη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μπορούν να αποστείλουν ένα μήνυμα στο email του Δικτύου [email protected]