Στην Καβάλα βρέθηκε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ Βασίλης Φεύγας συνοδευόμενος από τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλο στο πλαίσιο περιοδείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

 

Στόχος της επίσκεψης ήταν οι συναντήσεις με τοπικά στελέχη του κόμματος καθώς και με φορείς και συλλόγους για την αποτύπωση των προβλημάτων της κάθε περιοχής στο πλαίσιο της ενημέρωσης με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. 

 

Αυτό τόνισαν τα δυο στελέχη του κόμματος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του κόμματος στην Καβάλα.

 

 

«Τεράστια η ανάπτυξη το 2022 αν δεν κάτσει στραβή κι έρθει η λαίλαπα της αριστεράς»

 

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Βαρτζόπουλος προέβλεψε πως η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όπως χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της ΝΔ, θα συνεχιστεί αν δεν προκύψει στραβή κι έρθει ξανά η αριστερά στη χώρα. 

 

Συγκεκριμένα είπε

 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε μόλις σε δυο χρόνια και μετά τεράστια θέματα που έχει αντιμετωπίσει και παρά τις αντιξοότητες το τρίτο τρίμηνο έχει να επιδείξει μια ανάπτυξη της τάξης του 16%. 

 

Οι προβλέψεις μας για ανάπτυξη φέτος μπορεί να βελτιωθούν και να φτάσουν το 5% κάτι που μπορεί να οδηγήσει το 2022 αν δεν μας κάτσει πάλι καμία στραβή λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς ενός τμήματος του κόσμου, αν δεν μας καθίσει κάποια στραβή μέσα στο χειμώνα να μπορούμε να πούμε ότι πραγματικά το 2022 κι ύστερα από αυτή την παρένθεση της λαίλαπας της αριστεράς θα είναι μια σημαδιακή χρονιά για το μέλλον της χώρας». 

 

Για τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη συνέχεια ο κ. Φεύγας. Όπως τόνισε οι στόχοι που είχε θέσει η ΝΔ και ο πρόεδρός της στους τομείς της ανάπτυξης και της ασφάλειας έχουν επιτευχθεί. 

 

Παρά την πανδημία είπε ο κ. Φεύγας η ανάπτυξη στη χώρα είναι στα καλύτερά της ενώ ο κόσμος αισθάνεται ασφαλείς με τη διασφάλιση των συνόρων από τις μεταναστευτικές ροές.  Μάλιστα τόνισε πως οι ροές είναι ελάχιστες. 

 

Τέλος τόνισε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μειώσεις στη φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές. 

 

Επιπλέον μετά από σχετική ερώτηση τόνισε πως ο κλάδος της εστίασης έχει στηριχθεί αρκετά το προηγούμενο διάστημα και προέβλεψε ότι δεν θα χρειαστεί άλλη παρέμβαση από την κυβέρνηση καθώς φάνηκε σίγουρος πως ο κόσμος θα σπεύσει να εμβολιαστεί και δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη είσοδό του στους κλειστούς χώρους. «Θα δουν τι χάνουν όσοι δεν εμβολιάζονται και ότι αυτό είναι το διαβατήριο στην ελευθερία και στην οικονομική δραστηριότητα.