Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας θέλοντας να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους πυρόπληκτους κατοίκους για τις τραγικά δύσκολες στιγμές που βιώνουν, ξεκίνησε τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τη συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους». 

 

Χθες Τρίτη (11/8), πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή των συγκεκριμένων ειδών ως μια ελάχιστη κίνηση βοήθειας και στήριξης. Θα διανεμηθούν σε συνεργασία με τις τοπικές δομές στις πληττόμενες περιοχές και τους δοκιμαζόμενους κατοίκους.

 

«Τις τελευταίες μέρες η πατρίδα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη καταστροφή που είναι δύσκολο να περιγραφεί. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ειδικά τα πιο ευάλωτα στρώματα βιώνουν με τον πιο καταστροφικό τρόπο τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στην ανακοίνωσή του.  

 

«Συγχρόνως βιώνουν την ελλιπή θωράκιση της χώρας από τις πυρκαγιές αλλά και την επιλογή της κυβέρνησης να παρακολουθεί τις εξελίξεις περιοριζόμενη στο να εκκενώνει τον πληθυσμό στις πληττόμενες περιοχές που δυστυχώς πολλαπλασιάζονται. Το περιβάλλον, το δάσος, τα ζώα, οι περιουσίες και οι ζωές των ανθρώπων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. 

 

Είναι γεγονός ότι αυτή η ανθρωπιστική κρίση θα έχει βάθος, θα χρειαστεί μεγάλη και διαρκή προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η καθημερινότητα», επισημαίνει. 

 

Φωτογραφίες από την πρώτη αποστολή των συγκεκριμένων ειδών: