Γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Την Καβάλα επισκέφθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου μετά από πρόσκληση της βουλεύτριας Καβάλας Τάνιας Ελευθεριάδου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το μεσημέρι είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού και της εστίασης στην Καβάλα οι οποίοι της ανέλυσαν τους φόβους τους για τους κινδύνους που μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη φετινή τουριστική κίνηση. 

 

Η κ. Νοτοπούλου τόνισε πως είναι σημαντικό η κυβέρνηση να ενισχύσει τη χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης. 

 

Ακούστε τι δήλωσαν στο KavalaNews.gr οι συμμετέχοντες στη συνάντηση με την Τομεάρχη Τουρισμού. 

 

 

 

Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος μίλησε για παλινωδίες της κυβέρνησης που θα καταστρέψουν τον τουρισμό σε όλη τη χώρα. Επιπλέον τόνισε πως είναι ανάγκη να στηριχθεί ο τουρισμός μέσα από το ταμείο Ανάκαμψης. 

 

Συνολικά η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας είπε η κ. Νοτοπούλου «έχει πληγεί από τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης. Κανείς δεν είναι χαρούμενος που ο τουρισμός καταρρέει ωστόσο αυτό η κυβέρνηση δεν το βλέπει. Υπάρχει αβεβαιότητα και τεράστια ανασφάλεια τόσο σε υγειονομικό επίπεδο, όσο και οικονομικό. Την ίδια ώρα οι επιστήμονες προειδοποιούν για τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας». 

 

Είπε επίσης πως εφαρμόζεται ένα αποτυχημένο εκ του αποτελέσματος σύστημα ιχνηλάτισης στα σύνορα και αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για πλαστογραφημένα αρνητικά τεστ από τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα. «Εμείς είχαμε κρούσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου για ασφαλή και έγκαιρο άνοιγμα των συνόρων, ωστόσο τίποτα δεν έγινε με αποτέλεσμα να ζήσουμε τις ουρές στις πύλες εισόδου της χώρας ή τις παλινωδίες με τα κλειστά σύνορα και το μάρμαρο τελικά να το πληρώνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης», τόνισε η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι ο φόβος του lockdown το επόμενο διάστημα απειλεί όλη τη χώρα. 

 

«Εμείς λέμε πως η κυβέρνηση έστω και τώρα πρέπει να σοβαρευτεί και να αναλάβει τις ευθύνες της γιατί ο τουρισμός είναι ένας πολύ ευαίσθητος κλάδος. Η μεγαλύτερη δυσφήμηση αυτή τη στιγμή γίνεται από την ίδια την κυβέρνηση η οποία τορπιλίζει το πρόγραμμα του εμβολιασμού μέσα από τις αντιφατικές της δηλώσεις και τις αντιφατικές της πρακτικές», είπε. 

 

Τόνισε πως η εστίαση είναι επίσης στα όρια της και πως η κυβέρνηση αντί να στηρίξει με ρευστότητα τους επαγγελματίες επέλεξε να τους πετάξει το μπαλάκι με μια ευθύνη που δεν τους αναλογεί, χωρίζοντας τα εστιατόρια για εμβολιασμένους και μη. 

 

Επισήμανε πως η εκταμίευση των χρημάτων δεν έχει γίνει στην πραγματικότητα καθώς δεν έχουν εισπράξει ούτε ευρώ έχοντας μια θηλειά στον λαιμό ενώ ταυτόχρονα έρχονται αντιμέτωποι με τους ίδιους τους πελάτες τους, είπε η κ. Νοτοπούλου. 

 

«Εμείς επιμένουμε να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα ρευστότητας. Αυτή τη στιγμή όλες οι ανάγκες των επιχειρήσεων έχουν γίνει ανελαστικές, από τις πάγιες δαπάνες μέχρι τη ζημία που έχουν από τις συνεχόμενες ακυρώσεις, οι επιχειρήσεις παραπέμπονται από την κυβέρνηση στα νύχια των τραπεζών από όπου δεν μπορούν να πάρουν την απαραίτητη χρηματοδότηση. Μεγάλη ανησυχία μας προκαλεί επίσης το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς μέχρι στιγμής μοιάζει να είναι άλλη μια χαμένη ευκαιρία ειδικά για τον τουρισμό». 

 

 

Η κ. Νοτοπούλου το πρωί της ίδιας ημέρας είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη  

 

Φωτογραφίες Αντώνης Πασβάντης