Στην Καβάλα βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη στο δημαρχιακό μέγαρο, με αφορμή την περιοδεία του πρωθυπουργού στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πέτσας δήλωσε πως θα παρέχει στήριξη στο ζήτημα έλλειψης προσωπικού, της υποστελέχωσης και της κινητικότητας στους Δήμους, ενώ τη Δευτέρα γι’ αυτό το ζήτημα θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο. 

 

Για τα προγράμματα είπε ότι: «η Καβάλα έχει επωφεληθεί από νωρίς με 18 εκτατ. ευρώ στο «Φιλόδημος». Μέσω των συνεργειών μεταφέρουμε έργα του «Φιλόδημου» στο ΕΣΠΑ κι έτσι απελευθερώνονται πόροι για τη δημοτική αρχή ώστε πολλά έργα όπως υποδομές, ύδρευσης,, οδοποίια και αστική αναζωογόνηση». 

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε πως για σήμερα δεν θα έχει άλλες συναντήσεις, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρεθεί με αιρετούς της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

 

Επίσης Στέλιος Πέτσας είπε ότι αύριο θα είναι μαζί με τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του σε Ξάνθη και Δράμα, ενώ άφησε ασαφές αν θα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καβάλα, με πηγές να αναφέρουν ότι θα βρεθεί αύριο το μεσημέρι έστω για κάποιες ώρες στην πόλη. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας: 

 

 

«Τέθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και είπαμε για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε» είπε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. 

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα που έχει εντάξει στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" ο Δήμος Καβάλας και ζήτησε έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 και την αποζημίωση του Δήμου Καβάλας για τις δαπάνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να διευθετηθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας. 

 

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Μουριάδη: 

 

 

 

Δείτε Φωτογραφίες: