Ο βασιλιάς είναι γυμνός: Δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο ή λιγότερο που να περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την παρούσα κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε καμία κατηγορία εργαζομένων τα τελευταία δύο χρόνια, πέραν αυτών που επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν δρομολογηθεί και η νέα διοίκηση απλά διεκπεραίωσε. 

 

Εξάλλου, η προσπάθεια να δημιουργήσουν «νέες» κλίνες ΜΕΘ χωρίς ενίσχυση της Μονάδας με επιπρόσθετο προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές) απέτυχε παταγωδώς, κάτι που  προκύπτει από τις τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών των γιατρών της ΜΕΘ, αλλά και του συνόλου του προσωπικού του Νοσοκομείου.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, γιατροί της Μονάδας αναγκάζονται να πραγματοποιούν εφημερίες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Παράλληλα, τα εξωτερικά ιατρεία και τακτικά χειρουργεία δεν λειτουργούν, στέλνοντας τον κόσμο στα  ιδιωτικά θεραπευτήρια και μετατρέποντας το Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο μίας νόσου.

 

Η παράλληλη πραγματικότητα-εκεί που τα καταφέρνουν περίφημα- είναι στο να τοποθετούν τα δικά τους παιδιά σε θέσεις ευθύνης, ακόμα και όταν δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καβάλας εκφράζει τον βαθύτατο προβληματισμό του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, διατυπώνει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στο προσωπικό του νοσοκομείου, στηρίζοντας την αυριανή κινητοποίησή του και τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων και του Σωματείου των Νοσοκομειακών Γιατρών για χαρακτηρισμό των απωλειών ζωής των εργαζομένων στο ΕΣΥ από κορωνοϊό ως εργατικό δυστύχημα και την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, και δηλώνει με κάθε ένταση ότι ο αγώνας για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας είναι για εμάς θέση αρχής, αξιοπρέπειας των πολιτών, ισότητας και εν τέλει δημοκρατίας.