«Υπήρξε ένα κύμα κινητοποιήσεων το οποίο έχει εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό. Τα περισσότερα σχολεία άνοιξαν» τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.

 

Πολλά σχολεία της χώρας τελούν υπό κατάληψη με κυριότερο αίτημα τη μείωση των αριθμών των μαθητών ανά τάξη, αλλά και τη χρήση της μάσκας.

 

«Η κατάληψη είναι μία παράνομη πράξη»

 

«Οι μαθητές έχουν αιτήματα. Όταν τα διαβιβάζουν σε εμάς με τον κατάλληλο τρόπο και όχι υπό την πίεση και τον εκβιασμό καταλήψεων, εμείς τα προωθούμε στο υπουργείο μας, ώστε να λάβουν γνώση των αιτημάτων και να φροντίσουν να διορθώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει», είπε ο κ. Βαγενάς , ενώ επισημαίνει οι μαθητές πρέπει να τηρούν τα μέτρα που ορίζουν οι ειδικοί. 

 

"Μικρές ομάδες προσπαθούν να κλείσουν σχολεία"

 

«Μικρές ομάδες, που δεν μπορώ να ξέρω από πού υποκινούνται , προσπαθούν να κλείσουν σχολεία. Σε σχολείο που υπήρχε σεκιούριτι, μπήκαν μέσα 7-9 άτομα τα οποία δεν άφηναν τους υπολοίπους να μπουν. Πως αντιλαμβανόμαστε ότι 400 μαθητές μένουν απ’ έξω όταν δέκα δεν θέλουν να κάνουν μάθημα. Τα παιδιά δεν πρέπει να εθίζονται στην παρανομία. Είναι ευθύνη των γονέων αλλά και των δασκάλων», είπε ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.  

 

Σχετικά με την έναρξη της χρονιάς αυτή άρχισε με καλούς οιωνούς, όπως είπε ο κ. Βαγενάς με τους καθηγητές στη πλειοψηφία τους να είναι στις θέσεις τους. Ωστόσο υπάρχουν κάποια κενά «που στο επόμενο κύμα των αναπληρωτών θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καλυφθούν».