Στην τρίτη κατηγορία κινδύνου (κίτρινο χρώμα) είναι οι περιοχές ευθύνης των δασαρχείων Καβάλας και Θάσου το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

 

Στην ίδια κατηγορεία είναι ο νότιος Έβρος ενώ η υπόλοιπη βορειοανατολική Ελλάδα βρίσκεται στη μέση κατηγορία κινδύνου. Στην τέταρτη κατηγορία (πορτοκαλί χρώμα) με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκεται το σύνολο σχεδόν της δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου. 

 

Στην παρούσα φάση, μετά από αρκετές ημέρες ανομβρίας και υψηλών θερμοκρασιών έχουν δημιουργηθεί συνθήκες μεγάλης ξηρασίας. Το Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές και καταιγίδες (δείτε περισσότερα εδώ) και θα υπάρξει κίνδυνος αν πριν την εκδήλωση των βροχοπτώσεων σημειωθούν φαινόμενα όπως αυτό της «ξηρής καταιγίδας» δηλαδή πτώση κεραυνών πριν αρχίσει η βροχή, όπως συνέβη το 2016 στη Θάσο. 

 

Εξάλλου στο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας υπάρχει η εξής σημείωση: «στις περιοχές στις οποίες θα σημειωθεί πτώση κεραυνών σε δάση και δασικές εκτάσεις, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι αυξημένος»

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ