Απέδωσαν τελικά καρπούς οι πιέσεις που ασκήθηκαν για το θέμα της έλλειψης μοριακού αναλυτή στη Θάσο, στο σημείο δηλαδή της βορειοανατολικής Ελλάδας με τις μεγαλύτερες ανάγκες για τεστ κορωνοϊού κατά τη θερινή περίοδο. 

 

Το Υπουργείο Υγείας δεν ενέταξε τη Θάσο στη λίστα των περίπου 30 νησιών στα οποία προμήθευσε τέτοια μηχανήματα. Το Κέντρο Υγείας Πρίνου είχε εντοπίσει ένα τελευταίο τέτοιο διαθέσιμο αναλυτή στην αγορά και είχε συγκεντρώσει μέσω δωρεών τα χρήματα για να τον αγοράσει.

 

Είχε προλάβει όμως το Νοσοκομείο Καβάλας να «καπαρώσει» αυτή τη συσκευή που έχει τη δυνατότητα για σχεδόν 100 τεστ ημερησίως. Θα ήταν η δεύτερη συσκευή που θα λειτουργούσε στο Νοσοκομείο, ο διοικητής του οποίου είχε δηλώσει στο KavalaNews.GR ότι δεν σκοπεύει να δωρίσει την πρώτη συσκευή στη Θάσο. 

 

Το θέμα είχε αναδείξει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Η Θασιακή» (δείτε παρακάτω).

 

Τελικά, με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε γνωστά τα εξής: 

 

«Το Γ.Ν Καβάλας αποδέχτηκε τη δωρεά ενός αυτόματου αναλυτή PCR για διενέργεια test COVID-19 από την Εταιρία Πετρελαίων και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας.

 

Λόγω αυξημένων αναγκών αποφασίστηκε η παραχώρησή του στο ΚΥ Πρίνου Θάσου για την καλοκαιρινή περίοδο».

 

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος μοριακός αναλυτής θα λειτουργήσει στη Θάσο για τους θερινούς μήνες και το πιθανότερο είναι να επιστραφεί στο Νοσοκομείο τον χειμώνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα υπάρχουν ξανά στην αγορά διαθέσιμες ανάλογες συσκευές ώστε να γίνει νέα προμήθεια. 

 

Το πρωτοσέλιδο της Θασιακής