Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και τους υπολογιστές που θα έδινε το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα από το σπίτι στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Καβάλας

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής 

 

Όχι κ. Υπουργέ, δεν είναι όλα επικοινωνία.

Υπάρχει και η ουσία. Υπάρχει και η πραγματικότητα. Και αυτή λέει πώς το τελευταίο διάστημα οι εκπαιδευτικοί υπερέβαλαν σε προσπάθεια προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη σχολική κοινότητα και να στηρίξουν συναισθηματικά τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

 

Από την αρχή τονίσαμε ότι συμμετέχουμε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά δεν αποσιωπούμε τα υπαρκτά προβλήματα: την έλλειψη επιμόρφωσης της πλειονότητας των εκπαιδευτικών στη χρήση Η/Υ, την ανεπάρκεια του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και κυρίως την κατάφορη αδικία της αποχής από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κάποιων μαθητών και εκπαιδευτικών, επειδή δε διαθέτουν τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό.

 

 

 

Και πώς απάντησε σε όλα αυτά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας;

Και πάλι δημιουργώντας εντυπώσεις.

Στην αρχή έστειλε αλλεπάλληλες εγκυκλίους στα σχολεία με τις οποίες απαίτησε σε λιγότερο από μια ημέρα να δοθούν στοιχεία από τους Διευθυντές για τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές και τους αποτρέπουν από τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

 

 

Δημιούργησε την προσδοκία σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ότι αυτές θα καλύπτονταν.

Και έρχεται τώρα, με την τελευταία εγκύκλιο (Φ478.6/75/44420/Α2/7-4-2020) να αναιρέσει όλα τα προηγούμενα! Απίστευτη ταλαιπωρία και αναστάτωση, απίστευτος πανικός, τελικά, για το τίποτα. Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο και τις διευκρινίσεις που δίνουν οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ «η «καταγραφή των αναγκών για εξοπλισμό δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κακώς συνδέθηκε με αυτή...»

 

 

Αν δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε αυτός ο πανικός; Αν δεν καλυφθούν οι σημερινές ανάγκες των μαθητών, τότε τι σκοπό εξυπηρετούν οι πομπώδεις διακηρύξεις;

Η απογοήτευση και η αγανάκτηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων είναι μεγάλη.

Το Υπουργείο και η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αναστάτωση και τον εμπαιγμό ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Αποδείχτηκε ότι τους ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι η ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία που ζούμε τον τελευταίο μήνα.

 

Απαιτούμε το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για δωρεάν Η/Υ σε κάθε μαθητή και καθηγητή που το έχει ανάγκη και δωρεάν σύνδεση στο Internet!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜ Ε Καβάλας