Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας όρισε τα Επαγγελματικά Λύκεια που θα είναι εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή (29/03), όρισε τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα (8/1) και τα μέτρα προστασίας για τη μείωση μετάδοσης του κορωνοϊού και λοιμώξεων του αναπνευστικού.

O υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι το ΔΠΘ θα ενσωματώσει όλα τα τμήματα που είναι εγκατεστημένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που θα το καταστήσει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας καθώς θα αποτελείται από 30 τμήματα και θα έχει περίπου 29.000 φοιτητές.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας και η ΟΛΜΕ με ανακοίνωση τους ενημερώνουν για τα νέα “ψηφιακά” προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς εκτός από την Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε και η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καταθέσουν τα προσόντα τους για νέες προσλήψεις.

Στον 9ο Πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Οι ταινίες των μαθητών είχαν διακρίσεις και βραβεύσεις.

Την έναρξη της διαδικασίας για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με τη λειτουργία ειδικής πλατφόρμας ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας αψηφώντας τις αντιδράσεις.

Στις 3 Ιουνίου θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τα Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά και εσπερινά, καθώς και πότε σταματούν τα μαθήματα στα λύκεια.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί μία σειρά από βίντεο τα οποία αφορούν την «Προγεννητική Αγωγή», βασιζόμενα στην θεωρία του «αγέννητου παιδιού» τα οποία προορίζονται για τα γυμνάσια της επικράτειας.

Ερώτηση με θέμα τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων σε σχολικές μονάδες του νομού Καβάλας κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια

Οι μαθητές της 2ας Λυκείου του 2ου  ΓΕΛ Καβάλας, προχωρούν σε αποχή από το μάθημα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την σύμ

Τις σοβαρότατες καταγγελίες που διατυπώθηκαν δημοσίως από καθηγητές και φοιτητές των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα, σχετικά με την εικόνα εγκατάλειψης

Τα δεδομένα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα προσέλθουν στις αίθουσες, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και τα υγειονομικά

Κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου από την ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθηνών κατέθεσε, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί,

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλαν οι εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής του νομού Καβάλας. Ο τρόπος που επέλεξαν να δηλώσουν τα προβλήματα τους οι εκπαιδευτικοί είναι αρκετά πρωτότυπος αφού γίνεται μέσα από μια ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν οι ίδιοι

 

Προβλήματα στην πλατφόρμα για τις αιτήσεις του voucher των 200 ευρώ, η οποία «κατέρρευσε» από την αυξημένη ζήτηση, λίγα λεπτά αφότου τέθηκε σε λειτουργία. 

 Τους τελευταίους 10 (τουλάχιστον) μήνες το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, είχαν αναγάγει σε αγαπημένο τους παιχνίδι το κρυφτό.

Σε μια ακόμα απευθείας ανάθεση, ύψους 250.480 ευρώ, προχωρά το υπουργείο Παιδείας για την δημοσιότητα του κυβερνητικού προγράμματος παροχής tablets στους μαθητές.

«Κλειδώνει» η παράταση του διδακτικού έτους από το υπουργείο Παιδείας, όπως έγινε και πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε πως η αναβάθμιση που επιδιώκεται με το ανωτέρω νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια, αλλά την αναβάθμιση που αφορά  τις συνθήκες λειτουργίας των ΑΕΙ, έτσι ώστε να μπορούν πια να λειτουργούν απρόσκοπτα, μέσα σε συνθήκες πραγματικής ελευθερίας και ασφάλειας.

Τρεις βασικές αλλαγές επιφέρει το νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, όσον αφορά στην εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εξ αποστάσεως και όχι διά ζώσης προχώρησε, θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου, στα ελληνικά πανεπιστήμια. Το γεγονός γνωστοποίησε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος

Σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές. 

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους μαθητές, καθώς επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 11/1 τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία στην Ελλάδα.    

 

Μετά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόφων ανοίγουν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου δημοτικά και νηπιαγωγεία ενώ την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου γυμνάσια και λύκεια αρχίζουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση και το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί πότε θα αρχίσουν τα διά ζώσης μαθήματα.

 

Voucher 200 ευρώ σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές για αγορά tablet, laptop kai desktop ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Ποιοί είναι οι δικαιούχοι και πώς θα γίνονται οι αιτήσεις.

 

«Για γερά νεύρα και όχι για το σύνολο των μαθητών η τηλεκπαίδευση στα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων  και Κηδεμόνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται στα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών στην πρωτοβάθμια.

Δεν έγιναν ούτε σήμερα μαθήματα σε πολλά σχολεία της χώρας, με το πρόβλημα αυτή τη φορά να εντοπίζεται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Όπως αναφέρουν καθηγητές κάποια σχολεία κάνουν μάθημα και κι άλλα όχι. 

 

Τα σοβαρότερα προβλήματα σε όλη τη βορειοανατολική Ελλάδα παρουσιάζει η περιοχή της Καβάλας στο σύστημα τηλεκπαίδευσης για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

 

Σελίδες