Με πλήρη ελευθερία, ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής στη Δράμα σχεδίασε και φέτος τις εκδηλώσεις του για το Καρναβάλι. 

 

Στην κεντρική αφίσα (φωτό επάνω) με τίτλο "Χ-ΑΟΖ NEWS" αυτή τη φορά εμφανίζεται από τη μια πλευρά (του Αιγαίου) ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν να καλεί σε πόλεμο τον Έλληνα πρωθυπουργό Γλυ-Κούλη κι από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης να βγάζει μια φωτογραφία με το κινητό του ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τηλεπωλητής βιβλίων Άδωνις Γεωργιάδης να δίνει ως δώρο (μαζί με την ΑΟΖ) ένα βιβλίο για το Διεθνές Δίκαιο. 

 

Σημειώνεται ότι το φημισμένο παραδοσιακό Καρναβάλι, διοργανώνεται από τον Δήμο Δράμας, την Κοινότητα Χωριστής και τον μουσικοδραματικό σύλλογο, ενώ συνδιοργανωτές είναι το φιλανθρωπικό σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και ο σύλλογος γονέων του χωριού. 

 

Πρόκειται για μια από τις παλιότερες καρναβαλικές εκδηλώσεις στη βόρεια Ελλάδα, με φανατικούς φίλους και με… ρεσιτάλ αθυροστομιών. Η επιτυχία του καρναβαλιού στη Χωριστή δεν βασίζεται τόσο στην αρτιότητα των αρμάτων και των στολών αλλά στον αυθορμητισμό των συμμετεχόντων. 

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

 

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00 με έναρξη των εκδηλώσεων στον κεντρικό δρόμο του χωριού. 

 

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 21:00 έχει προγραμματιστεί "Βραδιά Τσίπουρου" στο Αναγνωστήριο του μουσικοδραματικού συλλόγου. 

 

Στον ίδιο χώρο, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα λάβει χώρα η «Βραδιά Καντάδας»

 

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 21:00 «Τρανός χορός» θα γένει… στο κέντρο Όπερα ενώ την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 11:30 στον αύλειο χώρο της εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Πλέκοντας την Παράδοση». 

 

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων στη Χωριστή είναι η μεγάλη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 14:00 το μεσημέρι.