Ζυγός Καβάλας

Το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Ποντιακού συλλόγου Ζυγού Καβάλας "ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων των Δήμων Καβάλας, Κεφαλαρίου και Νέστου, έγινε εκδήλωση με το έθιμο της αναπαράστασης ποντιακού γάμου.

Οι κάτοικοι του Ζυγού και του Κρυονερίου Καβάλας, με ανακοίνωση τους ευχαριστούν όσους βοήθησαν για να ανακατασκευαστεί το πυροσβεστικό όχημα τους.

Ένας 58χρονος Γάλλος περιπατητής τραυματίστηκε μετά από πτώση σε απόκρημνο σημείο σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Ζυγός, στην Καβάλα.

Οι εργασίες κατασκευής του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο αγρόκτημα Ζυγού Καβάλας, προϋπολογισμού 882.839,37 ευρώ, συνεχίζονται, με τον Δήμο Καβάλας σε ανακοίνωση του να αναφέρει πως θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 40 σκυλιά.

Στη Δημοτική Κοινότητα Ζυγού έκανε περιοδεία ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Χρήστος Ποτόλιας.

Ένας άνδρας 28 ετών, πατέρας δύο μικρών παιδιών, κάτοικος Κρυονερίου, διαγνώστηκε με ό

Προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων στο αγρόκτημα του Ζυγού Καβάλας.

Άλλη μία παρουσίαση /ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Δήμου Παγγαίου Νώε στην 2η γιορτή της Παιδικής Χαράς στο Ζυγό Καβάλας.

Υπεγράφη τη Δευτέρα (22/05) στην κοινότητα του Ζυγού, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Απόστολο Χρόνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Δημήτρη Κουτσό, η σύμβαση για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του εν λόγω οικισμού. 

Η μαθήτρια του Δημοτικού σχολείου Ζυγού, Εβελίνα Χλιάρα, κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας.

Την Παρασκευή (12/05) η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία έδωσε πολιτική ομιλία στο Ζυγό.

Την Τρίτη (21/03) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, διοργανώθηκε εκδήλωση στο δάσος του Ζυγού, στην τοποθεσία «Κρυονεράκι», από τον Δήμο Καβάλας, την Κοινότητα Ζυγού, το τοπικό παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ, το Δασαρχείο, τον Φυσιολατρικό Όμιλο Ζυγού και το Δημοτικό σχολείο Ζυγού.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και ο εκπρόσωπος της «ΕΥΦΡΟΣΥΝΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», Βασίλειος Ευφροσυνίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου, Απόστολου Μουμτσάκη, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2022, υπέγραψαν την Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο αγρόκτημα Ζυγού Καβάλας», προϋπολογισμού 882.839,37 ευρώ (με ΦΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο κ. Κοτσακίδη οι παρεμβάσεις που έγιναν στην κοινότητα Ζυγού καθώς και οι μελλοντικοί στόχοι του τοπικού συμβουλίου.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα μικρά παιδιά που μένουν στο Ζυγό Καβάλας όταν ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνισή του χθες Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στους δρόμους του χωριού μοιράζοντας δώρα τους στα