ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την εθελοντική του ομάδα "Δίκτυο Φιλόζωων Δήμου Καβάλας", διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν των ζώων συντροφιάς στο πάρκο Φαλήρου, την Κυριακή 7 Απριλίου.

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την εθελοντική του ομάδα "Δίκτυο Φιλόζωων Δήμου Καβάλας", διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν των ζώων συντροφιάς στο πάρκο Φαλήρου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Οδεύει προς υλοποίηση η υποχρέωση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς για στείρωση του κατοικιδίου τους ή η αποστολή δείγματος DNA σε ειδικό εργαστήριο καθώς, δύο χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, ολοκληρώνονται οι προαπαιτούμενες διαδικασίες.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα για να επιτραπεί η είσοδος των ζώων συντροφιάς σε συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς μέχρι σήμερα επιτρεπόταν αποκλειστικά σε σκύλους συνοδούς ατόμων με αναπηρία.

Η Δημοτική Αστυνομία από 01/09/2015 έως και σήμερα, κατόπιν επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών που αφορούσαν σε δεσποζόμενα ζώα έχει ασχοληθεί με 28 υποθέσεις με σκοπό να διαπιστωθεί η τήρηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών