τηλεκπαίδευση

Τα κλειστά σχολεία δεν θα κάνουν ούτε τηλεκπαίδευση και την Τετάρτη (26/1), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. 

 

Η ανακοίνωση: 

 

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Την είδηση που αποκάλυψε στο ertnews.gr ότι μεγάλος αριθμός φροντιστηρίων θα λειτουργήσει από σήμερα, 3 Ιανουαρίου, με τηλεκπαίδευση περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας για αυστηριοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα φροντιστήρια επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ  ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης.

Οι καθηγητές είναι έτοιμοι για να αρχίσουν τηλεκπαίδευση αν δεν λήξει μέχρι το βράδυ η κατάληψη των μαθητών στο Λύκειο του Λιμένα Θάσου (δες ΕΔΩ), είπε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.  

 

Το 73% των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης πεθύμησαν το σχολείο κι αυτό που τους λείπει περισσότερο είναι οι φίλοι τους σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα με θέμα την τηλεκπαίδευση που πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου από τις 18 έως τις 23 Δεκεμβρίου

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέδωσε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 τις ηλεκτρονικές ταμπλέτες (tablets), στον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια και Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ζωή Αλεξίου.

 

Μοιράστηκαν την Δευτέρα (21/12) στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παγγαίου τα πρώτα tablet που παρέλαβε ο Δήμος.

 

Voucher 200 ευρώ σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές για αγορά tablet, laptop kai desktop ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Ποιοί είναι οι δικαιούχοι και πώς θα γίνονται οι αιτήσεις.

 

"Εξασφαλίσαμε  τον ερχόμενο  Ιανουάριο  θα δοθούν ακόμη 10 τάμπλετ, ενώ περί τα τέλη  Φεβρουαρίου  επιπλέον 472 μέσω ΕΣΠΑ, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των παραδιδόμενων συσκευών σε 1.083", αναφέρ

Στην προμήθεια 180 τάμπλετ και προπληρωμένων καρτών σύνδεσης στο διαδίκτυο προχωρά ο Δήμος Παγγαίου για τους μαθητές της περιοχής. 

 

Την Τετάρτη 25/11 ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έστειλε έγγραφο στους 4 Δήμους της Π.Ε Καβάλας όπου τους γνωστοποιήθηκε, ότι πολλοί μαθητές δεν έχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (ΤΆΜΠΛΕΤ,ΛΑΠΤΟΠ) ή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, με συνέπεια να αδυνατούν να έρθουν σε επαφή με την όποια προσπάθεια γίνεται να κρατηθεί ζωντανή η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

«Για γερά νεύρα και όχι για το σύνολο των μαθητών η τηλεκπαίδευση στα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων  και Κηδεμόνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται στα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών στην πρωτοβάθμια.

Προβλήματα εντοπίστηκαν πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης  στα δημοτικά σχολεία, καθώς όπως αποδείχτηκε, σε σχολεία του νομού Καβάλας όπως και σε όλη τη χώρα το σύστημα «κατέρρευσε», με τους μαθητές να περιμένουν εναγωνίως την αποκατάστασή του.

 

Διευθυντής γυμνασίου της Καβάλας έκανε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, μαθητές ανήρτησαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενες από απρεπή σχόλια.

 

Δεν έγιναν ούτε σήμερα μαθήματα σε πολλά σχολεία της χώρας, με το πρόβλημα αυτή τη φορά να εντοπίζεται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Όπως αναφέρουν καθηγητές κάποια σχολεία κάνουν μάθημα και κι άλλα όχι. 

 

Τα σοβαρότερα προβλήματα σε όλη τη βορειοανατολική Ελλάδα παρουσιάζει η περιοχή της Καβάλας στο σύστημα τηλεκπαίδευσης για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

 

 

Η τηλεκπαίδευση επιστρέφει στη ζωή των μαθητών γυμνασίων και Λυκείων την Δευτέρα 9/11 και ενημερώνει τόσο τα παιδιά όσο και τους μαθητές για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Μετά την ανακοίνωση για γενικό lockdown στη χώρα, έτοιμο να προχωρήσει από την ερχόμενη Δευτέρα στην εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι το υπουργείο Παιδείας, δηλώνοντας ότι έχει εξασφαλίσει όλα τα τεχνολογικά μέσα.

 

Περισσότερα από 1.100 άτομα πέτυχαν την εισαγωγή τους στα 5 τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις (περισσότερα