Τέμπη

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται το βράδυ της Πέμπτης (11/04), απέναντι στη βελγική Μπριζ για τα προημιτελικά του Conference League.

Εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών έγινε στις 6 Μαρτίου από το Γενικό Λύκειο Λιμένα, με τους μαθητές να τιμούν τα θύματα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

«Ελάχιστος φόρος μνήμης στα παιδιά που άδικα χάθηκαν, από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Δράμας» γράφτηκε στο facebook με ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο οι μαθητές τραγουδούν το κομμάτι «Στη Κοιλάδα των Τεμπών», ενώ περνούν από το σημείο με λεωφορείο, τιμώντας τους νέους που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε πέρσι και έχει χαραχθεί στη συλλογική μνήμη σαν έγκλημα που ζητάει δικαιοσύνη.

Με ένα πανό και σχηματίζοντας τον αριθμό 57 έστειλαν το μήνυμα τους για τα θύματα των Τεμπών, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου της Καβάλας.

Το πρωί της Τετάρτης (28/02), οι μαθητές του Γυμνασίου της Νέας Περάμου, σχημάτισαν με τις τσάντες τους, στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, τις λέξεις Τέμπη, Δικαιοσύνη και τον αριθμό 57, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα.

Στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν Σύλλογοι, Φορείς και Σωματεία της Καβάλας, σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.

Μια ανάρτηση στη μνήμη του Ιορδάνη Αδαμάκη, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών έκανε ο ΑΟΚ.

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Καβάλα και σε όλες τις εκκλησίες της πόλης, καθώς την Τετάρτη (28/02), συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Συμπληρώνεται, σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, ένας χρόνος από τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το σωματείο οικοδόμων της Καβάλας κάνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ελευθερίας.

Μία πληροφορία που προκαλεί σοκ για την πολύνεκρη τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποκάλυψε ο ποινικολόγος Όθωνας Παπαδόπουλος στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής. 

Στη λήψη σειράς μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας του ελληνικού σιδηροδρόμου καταλήγει το πολυσέλιδο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα των Τεμπών, που δόθηκε την Πέμπτη (20/04) στη δημοσιότητα.

Εκδήλωση και συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών αποφάσισαν να διοργανώσουν τα σωματεία εργαζομένων της Καβάλας

Πρόσωπο-κλειδί για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, εμφανίστηκε 20 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά οι ισχυρισμοί του περί τηλεδιοίκησης διαψεύστηκαν on air από τους εργαζόμενους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι η κυβέρνηση «δεν παίζει με τις λέξεις».

Γενική 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη (16/03), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση.

«Αδαμάκης Ιορδάνης» θα ονομαστεί το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Περάμου, προς τιμήν του νεαρού αθλητή που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις αστοχίες και τις ελλείψεις στον τρόπο λειτουργίας των σιδηροδρόμων μετά το τραγικό δυστύχημα στο Τέμπη που έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Πορεία για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποίησαν τα σωματεία της Καβάλας το πρωί της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023. 

«Ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης εκφράζουν πλέον ανοιχτά τη διαφωνία τους με το “όλοι φταίμε”, άρα κανείς συγκεκριμένα»

Σε μια κίνηση που ράγισε καρδιές στο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαρτίου

Σελίδες