πρωτοβουλία πολιτών για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (13/6), γίναμε μάρτυρες  καταστάσεων που δεν αρμόζουν ούτε στο επίπεδο του συμβουλίου, ούτε στην κρισιμότητα της κατάστασης.

 

Πριν 20 ημέρες, η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού» με παρέμβαση της στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, απέσπασε την ομόφωνη απόφαση του για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου και την δέσμευση του για δράση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα

Για περισσότερο από μισό χρόνο στην πόλη μας ζήσαμε μια πραγματικότητα που καμιά φαντασία δεν θα μπορούσε να πλησιάσει πριν από μερικούς μήνες. Δύο καράβια κάθε εβδομάδα ξεφόρτωναν ανθρώπους που έμπαιναν (ή τους έβαζαν… - ανάλογα) σε λεωφορεία για να πάνε …κάπου. Τους είπαν πολιτικούς πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες, παράνομους μετανάστες κλπ. Κάποια στιγμή, μια χιλιάδα απ αυτούς «ξέμειναν» στην πόλη μας

Νέα ανακοίνωση με αίτημα την μετεγκατάσταση των προσφύγων από την περιοχή Εσκί Καπού της Άσπρης Άμμου σε άλλα σημεία της πόλης εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών που ασχολείται με το θέμα.

 

Την Κυριακή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της πρωτοβουλίας πολιτών για την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού. Στη συνάντηση αποφασίσθηκαν δράσεις με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα και τη λύση του. Στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά από τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής: