Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

O επί σειρά ετών επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, Χρήστος Τρέλλης, έφυγε από τη ζωή, την Τετάρτη (17/01).

Με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” θέτει ερωτήσεις προς τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ και αναφέρει χαρακτηριστικά “προεκλογικός καταιγισμός υποσχέσεων από τη διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς πιστώσεις”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέτει κάποια ερωτήματα προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ για την αποπεράτωση του κυκλικού κόμβου στο Λάκκο των Μαριών Θάσου. 

«Θησαυρό» αποτελεί η αγροτική γη σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Αττική, στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, με τις τιμές τόσο αγοράς όσο και ενοικίασης να πιάνουν… ταβάνι δίνοντας την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες τους να αυξήσουν το εισόδημά τους. 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει για όγδοη χρονιά την Ακαδημία - Δομή Δια Βίου Μάθησης, μια δράση κατά την οποία καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδoς παραδίδουν διαλέξεις σε πολίτες, σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία. Οι διαλέξεις θα αρχίσουν διαδικτυακά την Τετάρτη (12/04).

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει πως η διοίκηση της Περιφέρειας απάντησε με ασάφειες για το αν θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στον Πρίνο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΑΜΘ Δημήτρης Λυμπεράκης έγραψε σχετικά:

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών ήταν στο επίκεντρο σειράς συσκέψεων που συγκάλεσε τις τελευταίες ημέρες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή, αναφέροντας πως το 2023 πρέπει εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί.

Σε συνάντηση που είχαν ο προέδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Εύα Οικονόμου-Βαμβακά με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ενημερώθηκαν πως το ΔΗΠΕΘΕ της Καβάλας αλλά και αυτό της Κομοτηνής θα ενισχυθούν με 60.000 ευρώ από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας (08/03) η Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης βράβευσε γυναίκες της ΑΜΘ με πολύπλευρη προσφορά.

Το γαστρονομικό πλούτο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν όλες οι περιοχές της περιφέρειας ΑΜΘ στις διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών DETROP & OENOS που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 18-20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, με ανακοίνωση του απαντά στις καταγγελίες του Δήμου Παγγαίου που προτίθεται να προσφύγει στα δικαστήρια γιατί κινδυνεύουν να χαθούν έργα ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” αναφέρει πως οι Δήμοι Παγγαίου και Νέστου είναι αντιμέτωποι με μία μεγάλη καταστροφή, καθώς ο περιφερειάρχης δεν υπογράφει εδώ και 13 μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης της Πράξης «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της ΠΑΜΘ στο Δήμο Νέστου και στο Δήμο Παγγαίου».

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό συμβούλιο της ΑΜΘ, ενημέρωσε πως στο διάστημα 8 έως 12 Μαρτίου, τα επιμελητήρια της περιφέρειας θα διοργανώσουν έκθεση τροφίμων και ποτών σε χώρο του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα. Στόχος της έκθεσης η ανάδειξη των προϊόντων των περιοχών της ΑΜΘ, κάτι που φυσικά περιλαμβάνει και τις Καβάλα και Θάσο.

Με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" κάνει γνωστές τις ερωτήσεις που θα θέσει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, σε σχέση με την ακίνητη περιουσία της ΠΑΜΘ και πως η διοίκηση την διαχειρίζεται.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλος Τοψίδης, παρουσίασε τους οκτώ υποψηφίους της παράταξης από την Π.Ε. Δράμας.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος είχε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για την εξέλιξη των έργων για την προστασία και την ανάδειξη της μνημειακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμβαση ενός ειδικού προγράμματος που εκπόνησαν από κοινού η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υπεγράφη για την στήριξη του Πρωτογενούς τομέα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δίνει στην δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν δωρεάν το booth της για να προβάλλουν την δουλειά τους.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, με ανακοίνωση του υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει να πορεύεται και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές με την παράταξη του Χρήστο Μέτιου.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης ανακοίνωσε πως στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Διαφάνειας ΑΜΘ Κώστας Ναλμπάντης, παραιτήθηκε από τη θέση του για προσωπικούς λόγους. Παραιτήθηκε και από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα λιανικού εμπορίου και από 300 ευρώ σε επτά πελάτες για παραβίαση του περιορισμού μετακίνησης επιβλήθηκε από την Αστυνομία, το Σάββατο (13/3) στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκη. 

Τις πληγές της από το πέρασμα του κορωνοϊού μετρά η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το δίμηνο Νοέμβριου-Δεκεμβρίου, όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία. 

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.490 κρούσματα του κορονοϊού και 41 νεκρούς σε 24 ώρες, ενώ 239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, οι ακόλουθοι Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ ορίζονται στις εξής θέσεις ευθύνης: 

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, 22 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο «Ζ Palace», στην Ξάνθη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, παρουσίασε τους πρώτους 9 υποψήφιους για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα από την Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι:  Σύμφωνα με το ΒΔ 142/71( ΦΕΚ Α’49) απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της Επικράτειας, η αλιεία πέστροφας από 1ης Νοεμβρίου κάθε έτους μέχρι 15η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. 

Σελίδες