μάσκες σχολεία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, πραγματοποίησε την Πέμπτη (1/10) στην Πλατεία Καπνεργάτη η ΕΛΜΕ Καβάλας. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και μέλη άλλων συλλόγων.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου Λιμένα στη Θάσο. Βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι η μείωση των μαθητών ανά τμήμα. Η πορεία έφτασε μέχρι το δημαρχείο όπου σταμάτησαν φωνάζοντας συνθήματα.

Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι μαθητές των σχολικών μονάδων της Καβάλας τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα η οποία θα ξεκινήσει από το δημοτικό κήπο.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας εκφράζει την αγωνία και την ανησυχία της για την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών μας, των οικογενειών τους, αλλά και όλης της κοινωνίας, καθώς εκτιμούμε ότι τα μέτρα της Πολιτείας για τη μη διασπορά του covid19 στα σχολεία δεν είναι επαρκή. 

Σε κατάληψη βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου το Λύκειο και το Γυμνάσιο Λιμένα στη Θάσο οι μαθητές των οποίων σκληραίνουν τη στάση τους αυτή τη φορά. Οι μαθητές αρνούνται πλέον να συνομιλήσουν με τους καθηγητές τους και ζητούν να χωριστούν τα τμήματα των τάξεων σε λιγότερους μαθητές

Μετά την χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ονέων και Κηδεμόνων Δημ.Σχολείου Θεολόγου - Ποτού με θέμα τις μάσκες στα σχολεία ψηφίστηκε ομόφωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου η συνέχιση της αποχής των παιδιών από τα μαθήματα έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Με κύριο αίτημα τη μείωση του αριθμού των μαθητών μέσα στην τάξη αλλά και να μην είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας μέσα στο σχολείο οι μαθητές των σχολείων σε όλο το νομό Καβάλας προχωρούν σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων.

Άρχισαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Καβάλας με αιτήματα λιγότερους μαθητές μέσα στις τάξεις και τη χρήση της μάσκας μέσα στην τάξη. Ειδικότερα υπό κατάληψη τελούν το 2ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο ενώ διαμαρτυρία υπήρξε και στο 3ο Γυμνάσιο.

Στην απόσυρση μέρους της ποσότητας των μασκών που μοιραστήκαν σήμερα σε μαθητές στα σχολεία προχωρά ο Δήμος Σερρών, καθώς μετά από καταγγελία αποδείχθηκε ότι μια παρτίδα 2.000  μασκών από τις 27.000 που μοιράσθηκαν σήμερα στα σχολεία είναι φτιαγμένη από πολυπροπυλένιο

Σχετικά με τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις που αφορούν την επιδημία COVID-19 και την προστατευτική χρήση μάσκας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Με μάσκες και αποστάσεις βρήκε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς τους μαθητές στο νομό Καβάλας. Οι μαθητές έφτασαν στα σχολεία στις 8:15 το πρωί ενώ ο αγιασμός έγινε σταδιακά μετά τις 10:00 στην κάθε τάξη ξεχωριστά

Εκτός της σχολικής τάξης θα μένουν όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας από γονείς που τάσσονται κατά της επιβολής των μέτρων προστασίας για τη διάδοση του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες.

Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης της ΝΔ και το σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας» απειλεί ευθέως την υγεία των μαθητών/τριων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Δεν πέρασαν πολλές ημέρες που το Υπουργείο Παιδείας διατεινόταν ότι οι μάσκες είναι είδος προσωπικής προστασίας και ως εκ τούτου, το κόστος θα το επωμίζονται γονείς και εκπαιδευτικοί.

Ξεκάθαρη πως όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ήταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως «στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα»

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση Μιχάλης Αμοιρίδης με την οποία ζητά να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής με αφορμή τη διανομή δωρεάν μασκών στα σχολεία.

Από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» το οποίο μέχρι πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωνε την κατάργησή του  δίνονται τα 6,2 εκατ. ευρώ στην ΚΕΔΕ, προκειμένου οι δήμοι να προμηθεύσουν μάσκες μαθητές

Έκτακτη επιχορήγηση 5,2 εκατ. ευρώ προς τους δήμους προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει επιτέλους πως δεν μπορεί να ανοίξει τα σχολεία όπως άνοιξε και τον τουρισμό: άρον-άρον, χωρίς σχέδιο και με τα γνωστά αποτελέσματα.