Κώστας Κοντογεωργίου

Αυξημένες είναι οι περιπολίες στο νησί της Θάσου το τελευταίο διάστημα. Το νησί εδώ και πολλές ημέρες είναι στην κατηγορία 3.

Ολοσχερώς καταστράφηκε σπίτι στην Αλυκή της Θάσου στις 31 Δεκεμβρίου 2022, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος.

«Είμαστε πεπεισμένοι για εμπρησμό», είπε στον KavalaNews 102.8 ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, Κώστας Κοντογεωργίου.

Άσκηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου στα Λιμενάρια της Θάσου με ευθύνη της περιφερειακής διεύθυνσης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με την ονομασία «Δια Πυρός 2022»

Την προσοχή όλων εφιστά ο διοικητής της Πυροσβεστικής στης Θάσο, Κώστας Κοντογεωργίου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στο νησί.

Μεγάλη προσοχή στους κατοίκους της Θάσου ο συστήνει διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, Κώστας Κοντογεωργίου, εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του του παγετού. 

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και καταστροφές, λόγω της εμφάνισης πλημμυρικών δεδομένων.

 

Μια ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση ανέλαβαν κι έφεραν εις πέρας οι πυροσβέστες στη Θάσο. Αντιμετώπισαν μια μικρή μεν αλλά επικίνδυνη δε πυρκαγιά, κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, μεταφέροντας νερό… σε σάκους των 20 λίτρων

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θάσου για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε αργά τη νύχτα της Τρίτης 25 Αυγούστου από κεραυνό που έπεσε στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Θεολόγου την ώρα της βροχόπτωσης που έπληξε το νησί. Ο κεραυνός έπεσε επάνω σε ένα πεύκο σε δασώδη περιοχή με αποτέλεσμα το δέντρο να πάρει φωτιά και να καεί ολοσχερώς.

Άρχισαν χθες Τρίτη 5 Μάϊου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου οι εργασίες καθαρισμού του περιαστικού δάσους των Λιμεναρίων στο Παλατάκι, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου