ΕΥΚ

Σωματεία της Καβάλας εξέδωσαν ανακοίνωση για τη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος στην Καβάλα που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο αναφέροντας χαρακτηριστικά “Περίεργη εκδήλωση… Τάχα για τους εργάτες, αλλά χωρίς αυτούς. Ταιριαστή, τελικά όντως, στην σημερινή πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Όπως οι απεργίες τους και οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις τους…”

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας και οι εργαζόμενοι του νομού στέκονται δίπλα στον λαό της Ουκρανίας. 

 

Η "Ταξική Ενότητα, η παράταξη στο ΕΥΚ Καβάλας που στηρίζει το ΠΑΜΕ, κάνει επίμονες προσπάθειες να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, να συζητήσει και να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη. Τώρα που είναι ώρα ευθύνης για όλους και το κάλεσμα για Πανεργατική Απεργία είναι ήδη απόλυτη προτεραιότητα για κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΥΚ κρύβεται.

Σύσκεψη μεταξύ των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του υπεύθυνου του Τομέα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και αντιπροσώπου της ΓΣΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα την 21-09-2020 ημέρα Δευτέρα

Το Εργαταϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας σε συνεργασία με την Υγειονομική Υπηρεσία του ΣΕΠΕ Καβάλας (υπεύθυνη κα Κουκολιάτα) γνωστοποιεί στα σωματεία της δύναμής του και σε χώρους εργασίας εργαζομένων ότι βρίσκεται σε θέση αν του ζητηθεί

Για «συνδικαλιστική μαφία» γίνεται λόγος σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το

ε ανακοίνωση του το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Καβάλας επαναφέρει την ψευδή είδηση ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε την επταήμερη εργασία, ευθυγραμμιζόμενο πλήρως με τα fakenews του κ. Βρούτση.

Στα όσα καταλόγισε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου στον πρόεδρο του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας σχετικά με την άρνησή του να ενημερώσει τους εργαζόμενους του νομού για την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στην Καβάλα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται από τις αρχές που προσβάλλουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Οι αρχές της ελευθερίας της έκφρασης, της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι για μας αδιαπραγμάτευτη. 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας και η Γ.Σ.Ε.Ε.

Στο πλευρό των καθαριστριών που διαδηλώνουν την Πέμπτη στην Καβάλα στέκεται με ανακοίνωσή του, σήμερα Τετάρτη, το Εργατικό Κέντρο.

 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας συμπαρίσταται και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και ΚΑΛΕΙ την εργοδοτική πλευρά να εμπνευστεί από την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Εργοδοτικών Οργανώσεων και Γ.Σ.Ε.Ε. για την παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής συλλογικής σύμβασης Εργασίας

Περίεργη τροπή παίρνουν τα πράγματα στους κόλπους του Σωματείου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας μετά τις δύο, διαδοχικές ανακοινώσεις που υπήρξαν και μιλούσαν για εκλογές.

 

Τα μέλη του Δ/Σ του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων  Καβάλας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του ΕΥΚ Καβάλας, να απορρίψει την αίτησή μας για την παραχώρηση της αίθουσας Συνεδριάσ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του Νομού Καβάλας συζητήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας των σωματείων που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.