Εφορία

Στον εντοπισμό μιας πολύ μεγάλης υπόθεσης φοροδιαφυγής προχώρησαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αξιοποιώντας πληροφορίες που εντόπισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ένας μήνας έχει απομείνει έως το τέλος του έτους προκειμένου οι πολίτες να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι του κράτους και να μην βρεθούν εκτεθειμένοι και αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Α.1096/2023), οι ψηφιακές βεβαιώσεις γίνονται υποχρεωτικά δεκτές για κάθε νόμιμη χρήση.

Τρόπους να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό η απόκρυψη εισοδημάτων που αποκτώνται μέσα από μισθώσεις - τύπου Airbnb - αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Εφορία της Καβάλας. Μετά την εταιρία σεκιούριτι που εγκαταστάθηκε από την περασμένη εβδομάδα, η Εφορία ενισχύεται με ανιχνευτή μετάλλων και μαγνητική πύλη Θα εγκατασταθεί στην είσοδο της υπηρεσίας για τον έλεγχο που πολιτών.

Από την Δ.Ο.Υ. Καβάλας ανακοινώνεται ότι από 22-10-2020 η συναλλαγή με τους φορολογούμενους θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και με την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Νέο πλαίσιο που παρέχει λύσεις όχι μόνο για οφειλές στην εφορία που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020, όταν επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και για οφειλές πριν και μετά το lockdown ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σε ποσό της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται τα ποσά που πιστώθηκαν σε περίπου 7.700 ΑΦΜ της Καβάλας (επιχειρήσεων και ιδιωτών) έως το τέλος Ιουλίου, από

Από την Δ.Ο.Υ. Καβάλας ανακοινώνεται ότι η συναλλαγή με τους φορολογούμενους θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και με την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακολούθως παρατίθενται τα στοιχεία τηλεφωνικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες

1) Ποιες κατηγορίες υπάγονται στη ρύθμιση;

H ρύθμιση έχει πεδίο εφαρμογής το σύνολο των φυσικών προσώπων και το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών τους, που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2018.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε απόφαση με την οποία μεταρρυθμίζεται το πλαίσιο έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής για χρέη προς το Δημόσιο. ​Με την εκδοθείσα απόφαση εξορθολογίζεται η έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής και τίθενται για πρώτη φορά σαφείς κανόνες για τον καθορισμό των ποσοστών παρακράτησης επί του αποδεικτικού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για άλλη μια φορά, ήρθε αντιμέτωπο με το παράλογο κι άδικο φορολογικό και νομοθετικό σύστημα!

Περισσότερες από 50.000 περιπτώσεις συμψηφισμών και επιστροφών φόρων καλείται να αντιμετωπίσει το λιγοστό προσωπικό του τμήματος Εσόδων της ΔΟΥ Καβάλας, με αποτέλεσμα στην υπηρεσία να παρατηρείται

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και από ώρα 10:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ.

«Οι Εφορίες θα πρέπει, από κέντρα ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας, να μετατραπούν σε κέντρα οικονομικού ελέγχου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» Καβάλας