DIGEA

Τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τον πρόσφατο επανασυντονισμό, όπως προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αναφέρεται στην ΚΥΑ 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020, κατέθεσε με ερώτηση της στη Βουλή η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Επόμενος γεωγραφικός σταθμός της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης είναι η Θάσος, η Καβάλα, η Δράμα, η Ξάνθη, οι Σέρρες και τμήμα του νομού Ροδόπης.

Ήρθε η ώρα για την λεγόμενη νέα «Ψηφιακή Μετάβαση» στην Καβάλα και τη Θάσο, κατά την οποία όσοι διαθέτουν τηλεόραση ή/και εξωτερικό τηλεοπτικό δέκτη, πρέπει να κάνουν επανασυντονισμό για να «πιάσουν» τα κρατικά και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια σε νέες συχνότητες. 

Πλησιάζει η ημερομηνία για την λεγόμενη νέα «Ψηφιακή Μετάβαση» στην Καβάλα και τη Θάσο, κατά την οποία όσοι διαθέτουν τηλεόραση ή/και εξω

Νέα κανάλια μπορούν να «πιάσουν» στους τηλεοπτικούς τους δέκτες οι τηλεθεατές στην περιοχή της Καβάλας και της Θάσου από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, μετά τις αλλαγές στους πολυπλέκτες της ΕΡΤ. 

Tην Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ξεκινάει από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση για τη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση,

Όσοι θυμούνται την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Καβάλα -με αρκετή καθυστέρηση σε σχέση με την πρώτη εκπομπή στην Αθήνα- μπορούν να καταλάβουν ότι οι στιγμές είναι συγκινητικές.

Λίγα μετά την αποκατάσταση η digea "τρελάθηκε" και ενώ οι τηλεοπτικοί δέκτες έδειχναν εικόνα του σταθμού ΣΚΑΪ ακούγαμε ήχο από την σειρά "Βασιλιάδες" του MEGA.

Τεχνικά προβλήματα παρουσιάζονται, από το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουνίου 2018, στην περιοχή της Καβάλας με την εκπομπή του τηλεοπτικού σήματος από τον ψηφιακό πάροχο της Digea.

Πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη ζήτησε ο Δήμος Παγγαίου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη και του γενικού γραμματέα του Δήμου, Γιώργου Καλλιν

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης και την έλευση της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας, αντιμετωπίζει το πρόβλημα του αποκλεισμού των ορεινών παραμεθόριων και απομονωμένων περιοχών από την Ελληνική Τηλεόραση

Ο βουλευτής Δράαμς Κ. Χαρακίδης με ερώτηση που υπέβαλε στα αρμόδια υπουργεία θίγει το ζήτημα του αποκλεισμού ολόκληρων περιοχών του Ν.Δράμας από την τηλεοπτική ενημέρωση, λόγω της ελλιπούς κάλυψης από τα ψηφιακά κέντρα εκπομπής της εταιρίας DIGEA...

Ραντεβού στην Καβάλα έδωσαν οι ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της βορειοανατολικής Ελλάδας για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους από εδώ και πέρα. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή στάθηκε και η πρόσφατη σοβαρή βλάβη στους αναμεταδότες του μονοπωλιακού παρόχου δικτύου Digea που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει «μαύρο» στις οθόνες (μόνο για τα περιφερειακά κανάλια) επί τρία και πλέον 24ωρα.

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα έχουν μείνει από το περασμένο Σάββατο πολλές περιοχές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στο κεντρικό σύστημα εκπομπής στο Υψάριο της Θάσου αφού η πρόσβαση στην γεννήτρια που λειτουργεί ο πομπός της Digea για να τροφοδοτηθεί με πετρέλαιο είναι δύσκολη λόγω του χιονιού. Όλως περιέργως, όμως, εκπέμπει μόνο ένας δίαυλος, με τα αθηναϊκά κανάλια Mega, Star και ΣΚΑΪ. Η Digea επιβεβαιώνει ότι έχει πρόβλημα στα κέντρα εκπομπής Θάσου, Καβάλας (Βασιλάκι), Ξάνθης, Δράμας (Κορύλοβος και Νευροκόπι) και Θράκης (Πλάκα Αλεξανδρούπολης). 

Από κονδύλια της «Ψηφιακής Σύγκλισης» θα πληρωθεί η κάλυψη εκατοντάδων περιοχών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη λόγω της άρνησης της Digea να παρέχει τηλεοπτικό σήμα στο 30% του πληθυσμού της περιοχής