Άγιος Σίλας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου στις στροφές του Αγίου Σίλα όταν όχημα εξετράπη της πορείας του, πέρασε το κράσπεδο στο πρανές του δρόμου και προσέκρουσε στα βράχια.

Νταλίκα έφυγε από το δρόμο 495,5 χλμ. κήποι - Θεσσαλονίκη λίγο πριν την έξοδο του Αγίου Σίλα πριν τις 12 το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2024.

Τροχαίο ατύχημα παραλίγο να προκαλέσουν δύο αδέσποτοι σκύλοι νωρίς το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου στις στροφές του Αγίου Σίλα στο ρεύμα εξόδου στο σημείο που βρίσκεται το πάρκινγκ.

Νταλίκα έχει σταματήσει λόγω βλάβης στα πρώτα φανάρια στην ανηφόρα του Αγίου Σίλα στο ρεύμα εξόδου από την πόλη.

Φωτιά στη μηχανή φορτηγού που μετέφερε μελίσσια εκδηλώθηκε γύρω στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου κάτω από γέφυρα του Αγίου Σίλα στην Καβάλα.

Δεκάδες αθλητές από την Καβάλα και διάφορες πόλεις της χώρας, βρέθηκαν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα για να πάρουν μέρος στο 1ο Apostolos Silas Trail Adventure.

Χόρτα φύτρωσαν μέσα στα φρεάτια όμβριων υδάτων στην περιοχή του Αγίου Σίλα και τα έχουν μετατρέψει σε παρτέρια.

Φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνητο μετά τα φανάρια του Σταυρού Αμυγδαλεώνα, κοντά στον Άγιο Σίλα, στο ρεύμα προς Καβάλα, το μεσημέρι της Παρασκευής (6/5).

Εκτός λειτουργίας λόγω της κακοκαιρίας τέθηκαν μετά τις 6:00 το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου στην περιοχή του Αγίου Σίλα, στην περιοχή του Νοσοκομείου και στον Σταυρό Αμυδγαλεώνα.

Τις προηγούμενες ημέρες του Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του πρώτου τμήματος του κάθετου άξονα 61 της Εγνατίας Οδού Καβάλα – Δράμα, το οποίο θα έχει μήκος 8,3 χιλιομέτρων και θα συνδέει τις Κρηνίδες με το Σταυρό.  

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβη στο ύψος του Αγίου Σίλα την Τετάρτη (6/10) όπου η Περιφερειακή Ε

Την Πέμπτη 30/9 ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης μετέβη με υπηρεσιακούς παράγοντες στον Άγιο Σίλα προκειμένου να εν

Αλλαγή του καιρού με βροχές και χιόνια σήμερα στο νομό Καβάλας. Το πρωί όσοι πέρασαν από τον Άγιο Σίλα ή επισκέφθηκαν την περιοχή του Νοσοκομείου είδαν έκπληκτοι την ελαφριά χιονόπτωση που επικρατούσε εκείνη την ώρα επαληθεύοντας λαϊκή παροιμία, Μάρτης - γδάρτης. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός και να μεταφέρουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.  

 

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Βασιλάκη πάνω από το Νοσοκομείο στον Άγιο ΣΪλα . Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα, δεδομένου και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας 20 Αυγούστου κοντά στον κόμβο του Αγίου Σίλα στον δρόμο προς τη Δράμα. Δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά όταν ο ένας από τους δυο οδηγούς μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας