Ο 31χρονος αρμενικής καταγωγής Έλληνας αμυντικός του Νέστου Χρυσούπολης, Ανδρέας Μκρτσιάν, κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση από παράγοντα της πρώην του ομάδας, Καβάλας, στο ματς των δύο ομάδων, με παραπομπή στη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.

 

 

Η Καβάλα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0) την Κυριακή (10/12) με τον Νέστο Χρυσούπολης για τη 18η αγωνιστική, στο ντέρμπι πρωτοπόρων του πρώτου ομίλου της Γ' Εθνικής. Ο 31χρονος αρμενικής καταγωγής Έλληνας αμυντικός κι αρχηγός των φιλοξενούμενων, Ανδρέας Μκρτσιάν, κατήγγειλε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θλιβερή ρατσιστική επίθεση από παράγοντα των γηπεδούχων, τη φανέλα των οποίων φόρεσε στο παρελθόν.

 

 

Η επίθεση είχε παραπομπή στη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Ανδρέας Μκρτσιάν (αριστερά στη φωτογραφία με την κόκκινη εμφάνιση), ο παράγοντας της Καβάλας του είπε: "π@@@@η Αρμένιε καλά κάνανε οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια".

 

 

"Προς τον “μεγαλοπαράγοντα” της πλάκας που στο παιχνίδι Καβάλα-Νέστος φώναζε καθ’ όλη τη διάρκεια: π@@@@η Αρμένιε καλά κάνανε οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια θα πω ένα και μόνο πράγμα… Λυπάμαι που σιχάματα σαν εσένα ζουν και αναπνέουν στον ίδιο κόσμο με εμάς…

 

 

ΥΓ. Ελπίζω ποτέ να μη ζήσεις όσα ζήσανε οι πρόγονοί μου γιατί είσαι τόσο φλώρος και λίγος που σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι έμπλεξες τις γενοκτονίες και τον αβάσταχτο πόνο Αρμενίων και Ποντίων! Περαστικά σου ανύπαρκτε", ήταν συγκεκριμένα το περιεχόμενο της ανάρτησης του Ανδρέα Μκρτσιάν, ο οποίος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη κι έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των Εθνικού (της γενέτειράς του), Θράκης, Κοζάνης, Νίκης Βόλου, Δόξας Δράμας, Λαμίας, Καβάλας, Νέστου, Πανθηραϊκού και Ρόδου.

 

Πηγή: SPORT 24