Στο λιμάνι Φίλιππος Β’ μεταφέρεται από την 1ηΦεβρουαρίου η διαδικασία του εκτελωνισμού των προϊόντων που μεταφέρουν φορτηγά από το εξωτερικό. 

Υπάλληλοι του τελωνείου θα πραγματοποιούν τον έλεγχο των φορτηγών στο χώρο του νέου λιμανιού προκειμένου να μην εισέρχονται στην πόλη της Καβάλας λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος που έχει ανακύψει με την πτώση της γέφυρας στην περιοχή του καρνάγιου. 

 

Η γραφειοκρατική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται στην έδρα του τελωνείου στο λιμάνι της Καβάλας. Αυτό ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση (Δευτέρα 28 Ιανουαρίου) του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. 

 

Είχε προηγηθεί αίτημα της αντιπέριφερειας Καβάλας προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το οποίο τελικώς έγινε αποδεκτό.

 

Το ίδιο αίτημα υπάρχει από το 2017 και από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Η διοίκηση του Οργανισμού με έγγραφό της μάλιστα ενημέρωνε την ΑΑΔΕ ότι είχε τη δυνατότητα να παραχωρήσει και χώρο για τη διαδικασία των ελέγχων.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Χρήστο Ηλιάδη υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν καθώς το Φίλιππος Β’ είναι ένα διεθνές λιμάνι στο οποίο πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους μπαίνουν και όσους βγαίνουν από αυτό.