Με πλήρη ανάπτυξη και με τις καλύτερες των προϋποθέσεων ξεκινά η νέα σχολική χρονιά 2018 – 2019 όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους αύριο Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου. 

 

 

Όπως τόνισε ο προγραμματισμός έχει γίνει έγκαιρα και στο θέμα που αφορά τους εκπαιδευτικούς υπάρχει υπέρ επάρκεια σε διδακτικό προσωπικό από την πρώτη ημέρα. Είναι η πρώτη χρονιά είπε, που υπάρχει τέτοια επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλους τους τομείς και στα δημοτικά σχολεία και τα ειδικά σχολεία αλλά και τμήματα ένταξης τα οποία αρχικά θα λειτουργήσουν με το υπάρχον προσωπικό έως ότου πληρωθούν με εξειδικευμένους δασκάλους. 

 

 

 

Αναφερόμενος στο θέμα του διαχωρισμού του νομού Καβάλας σε δυο ενότητες και ειδικότερα σε Καβάλας και Θάσου είπε πως πρόκειται για ένα θετικό βήμα που λύνει πολλά προβλήματα στην πλήρωση των κενών στα σχολεία του νησιού. Επιπλέον είπε πως το γεγονός ότι οι περιοχές σαν τη Θάσο δίνουν παραπάνω μόρια στους δασκάλους που θα τις επιλέξουν αποτελούν κίνητρο για να τις επιλέξουν.

 

 

 

16 σχολικές βιβλιοθήκες

 

Ειδικότερα για τις σχολικές μονάδες που θα φιλοξενήσουν φέτος τους μαθητές τόνισε πως πρόκειται να προχωρήσει η ψηφιακή τους αναβάθμιση με τον απαραίτητο εξοπλισμό ενώ σε 16 σχολεία θα λειτουργήσει και δανειστική βιβλιοθήκη με την επιχορήγηση 3.000 ευρώ για κάθε μία με στόχο την ανάπτυξή τους.

 

 

Δομές Υποστήριξης Προσφύγων σε ποια σχολεία θα λειτουργήσουν 

 

Αναφορικά με τις Δομές Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων αυτές θα λειτουργήσουν στο 8οστο 9οκαι στο 2οΔημοτικά Σχολεία και επιπλέον μια τάξη υποδοχής θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Σχολείο της Καρβάλης. 

Σχετικά με τα έργα που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να γίνουν στις σχολικές μονάδες της Καβάλας ο κ. Μπαντίκος είπε πως οι μαθητές από το 21οΔημοτικό Σχολείο έχουν μεταφερθεί ήδη στο 22οκαι στο 19οΔημοτικά σχολεία όπου θα φιλοξενηθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη σχολική μονάδα. 

 

 

 

Μετακόμιση για τα παιδιά του 12ου Δημοτικού 

 

Στο 12οΔημοτικό Σχολείο όπου αναμένονται να ξεκινήσουν εργασίες του Δήμου για την ανακατασκευή της σχολικής μονάδας ο κ. Μπαντίκος είπε ότι οι μαθητές θα κάνουν κανονικά τον αγιασμό στο σχολείο τους και από εκεί και πέρα θα μεταφερθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου σε άλλες σχολικές μονάδες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τρεις τάξεις θα μεταφερθούν στο 25οΔημοτικό Σχολείο τρεις τάξεις στο 15οκαι το νηπιαγωγείο θα μεταφερθεί στον Παιδικό Σταθμό της οδού Ρούσβελτ.