Αθωώθηκαν οι 56 δημοτικοί σύμβουλοι που εμπλέκονταν στην υπόθεση των διμήνων του δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων. 

 

 

Από τους 56 κατηγορούμενους απολογήθηκαν οι 5 μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και τέως δήμαρχος, Βασίλης Ξουλόγης.

 

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν η αθώωση των κατηγορούμενων σύμφωνα με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να παίρνουμε σοβαρά την καθαριότητα γιατί είναι ένα στοιχείο πολιτισμού πέρα από την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

 

Στο άκουσμα της απόφασης, οι κατηγορούμενοι χειροκρότησαν δυνατά, εμφανώς ανακουφισμένοι.

 

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Απρίλη του 2016, όταν ο κ. Ξουλόγης κατήγγειλε την διοίκηση του Φίλιππου Αναστασιάδη ότι προσέλαβε προσωπικό δίμηνης διάρκειας, δίχως να συντρέχουν οι λόγοι της κατεπείγουσας πρόσληψης, που ορίζει ο σχετικός νόμος. Ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ, ύστερα από υπόμνημα της νυν διοίκησης του Δήμου, προχώρησε την έρευνα και στις προσλήψεις διμηνιτών κατά τη διάρκεια των ετών 2011-2014, όταν δήμαρχος ήταν ο κ. Ξουλόγης. Θεωρώντας ότι οι προσλήψεις έγιναν παρανόμως, ο επιθεωρητής, με έκθεσή του, ζητά εξηγήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους (περί τους 60) των δύο δημαρχιακών θητειών, και, μάλιστα, ζητά τον καταλογισμό των χρημάτων που πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, στους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν τις αποφάσεις προσλήψεων.

 

Συνολικώς, πρόκειται για 10 αποφάσεις επί Ξουλόγη και 4 επί Αναστασιάδη, οι οποίες αφορούν σε 755 άτομα και το χρηματικό ποσό μπορεί να φτάνει και το 1,5 εκ. ευρώ! Επίσης, για τουλάχιστον 15 εξ αυτών, η δίμηνη σύμβαση παρατάθηκε για έναν χρόνο, με απόφαση της Κυβέρνησης, κι ως εκ τούτου, θεωρείται παράνομη κι αυτή η χρονική περίοδος, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην πιστώνεται ως χρόνος προϋπηρεσίας, που θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε πιθανή πρόσληψη αορίστου χρόνου.

 

Πηγή Κόκκινο Καβάλας