Σε παρακίνηση εγκληματικών πράξεων κατά των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προέβη ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης, επειδή η Κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ

 

 

Επί λέξει πρότεινε «Να σταμπάρουμε ποιά είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να σταμπάρουμε ποιά είναι τα αυτοκίνητα των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος».

 

 

Το ακροδεξιό παραλήρημά του εκφράστηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιούνη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που συγκάλεσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, προκειμένου να εκδώσει ψήφισμα κατά της Κυβέρνησης και να ανακοινώσει τη ναύλωση λεωφορείων για την μεταφορά διαδηλωτών στις Πρέσπες, την ημέρα της υπογραφής. Δηλαδή, λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή με τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση.

 

 

Το θέμα του Χρήστου Πριονίδη πήρε…πανελλαδικές διαστάσεις. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξέδωσε (κεντρικά) δελτίο τύπου με το οποίο κάνει λόγο για άθλιες δηλώσεις και για κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

 

Ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ.

 

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι άθλιες δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου Παγγαίου και τοπικού στελέχους της Ν.Δ. Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, για σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών τους και απείλησε με «εμφύλιο πόλεμο», σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου.

 

 

 

Εκτός από τις νομικές συνέπειες που επισείουν τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, η χυδαιότητα του στελέχους της Ν.Δ. προσβάλλει ευθέως όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα.

 

Το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της Ν.Δ. Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν, και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο.

 

Βίντεο της επίμαχης συνεδρίασης 

 

Τι απαντά ο Χρήστος Πριονίδης 

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι σε τοπική ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε δήλωση του Χρήστου Πριονίδη, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την τοποθέτηση μου περί του Μακεδονικού ζητήματος στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιουνίου θέλω να δηλώσω τα εξής: Αισθάνομαι προδομένος, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες και λειτούργησα με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική. Φυσικά και δεν το εννοούσα αλλά ούτε και προέτρεψα οποιοδήποτε να χρησιμοποιήσει βία και ούτε πρόκειται να το κάνω. Αυτό το αποδεικνύει και η έως τώρα πορεία μου. Ασχολούμαι με τα κοινά επειδή αγαπώ τον τόπο μου. Όταν νιώθω ότι πάνε να μου τον πάρουν αισθάνομαι πληγωμένος και φορτίζομαι έντονα συναισθηματικά. Πάνω στην αγανάκτηση μου χρησιμοποίησα μια άστοχη φράση, όπου τώρα που είμαι ψύχραιμος καταλαβαίνω πως ήμουν υπερβολικός και λάθος.

Νέα Πέραμος 18 Ιουνίου 2018,

Χρήστος Πριονίδης του Ιωάννη».

 

Πηγή Κόκκινο Καβάλας