Μια σύντομη "βόλτα" στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, στο παλιό Νοσοκομείο και στην παλιά Μεραρχία έκανε η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, λίγο μετά τις 18:30 την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, μετά από προτροπή της δήμαρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα. Σκοπός της περιήγησης να δει η κ. Κουντουρά τα τρία κτίρια τα οποία διεκδικεί ο Δήμος Καβάλας από το Ελληνικό Δημόσιο και να αναπτυχθεί μια συζήτηση για το πως αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του τουρισμού.

  

Η “βόλτα” αυτή προέκυψε κατά την πρώτη επαφή που είχε η υπουργός Τουρισμού με την δήμαρχο Καβάλας στο γραφείο της τελευταίας. Η κ. Τσανάκα τής είπε χαρακτηριστικά: "Θέλω να με βοηθήσεις να διεκδικήσω κάποια κτήρια με σκοπό να γίνουν ξενοδοχεία ιαματικού τουρισμού. Τα κτήρια αυτά είναι το παλιό Νοσοκομείο, το στρατόπεδο Ασημακοπούλου και η παλιά Μεραρχία. Για τον λόγο αυτό θα μου επιτρέψεις πριν πάμε στο Επιμελητήριο να επιβιβαστείς στο δικό μας αυτοκίνητο και να σου κάνω μία σύντομη ξενάγηση στα τρία σημεία." Έτσι κι έγινε. 

 

Κατά την διάρκεια αυτού του διαλόγου η κ. Κουντουρά διερωτήθηκε αν εντός του Ασημακοπούλου υπάρχουν οι υποδομές για την δημιουργία ξενοδοχείου ιαματικού τουρισμού με την κ. Τσανάκα να απαντά ότι "κτίρια δεν υπάρχουν αλλά αν το πάρουμε μπορούμε να χτίσουμε".

 

Αμέσως μετά την συνάντηση στο δημαρχείο η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο της δημάρχου Καβάλας συνοδευόμενη από την πρόεδρο της "Δημωφέλεια" Αναστασία Ιωσηφίδου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη

 

Η αυτοκινητοπομπή κινήθηκε στην παραλιακή ζώνη, πήγε πρώτα στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, αμέσως μετά στο παλιό Νοσοκομείο και κατέληξε στην παλιά Μεραρχία. Σε καμία από τις "στάσεις" δεν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο ούτε η κ. Κουντουρά ούτε η κ. Τσανάκα. Η όλη παρουσίαση των σημείων και των αντίστοιχων επιχειρημάτων έγινε στη διάρκεια της περιήγησης με το αυτοκίνητο, στη διαδρομή των περίπου 10 λεπτών.