Στις 16:00 το μεσημέρι έκλεισαν οι κάλπες στο παράρτημα του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Λιμένα Θάσου, πρώτη ημέρα των επιμελητηριακών εκλογών. Ψήφισαν 239 από τα περίπου 600 και πλέον οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Επιμελητηρίου στο νησί της Θάσου. Οι επικεφαλής και των τριών συνδυασμών και βρέθηκαν στο νησί της Θάσου για τις εκλογές αλλά και αρκετοί υποψήφιοι οι οποίοι παρακολούθησαν τη διαδικασία.

 

Αν και η διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν σχετικά ήρεμη κάποια στιγμή ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο απερχόμενος πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης την ώρα της ψηφοφορίας ήταν στο γραφείο του (δίπλα στο χώρο της ψηφοφορίας), όπου μεταξύ άλλων συνάντησε και τον Γιώργο Καλαντζή.

 

Μάλιστα για το θέμα, υπήρξε και ανακοίνωση από την πλευρά του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Παύλου Ζησίμου,  «Η εκλογική διαδικασία άρχισε ομαλά αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου μετέτρεψε το γραφείο του στο επιμελητηριακό παράρτημα, σε προεκλογικό κέντρο του άλλου συνδυασμού.

Η χρήση του χώρου ψηφοφορίας για τηλεφωνήματα, σταύρωμα ψηφοδελτίων και άσκηση πιέσεων σε ψηφοφόρους την τελευταία στιγμή, πίσω από κλειστές πόρτες και τραβηγμένες κουρτίνες, μας γυρίζει πολλά χρόνια πριν.

Ζητώ επίσης από τους πολιτευτές να αφήσουν έξω από το Επιμελητήριο τις πολιτικές τους επιδιώξεις. Την αλαζονεία είμαι σίγουρος ότι θα τη σταματήσουν οι επιχειρηματίες».

 

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η κάλπη μεταφέρθηκε με τη συνοδεία του προέδρου της εκλογικής επιτροπής και της διευθύντριας του Επιμελητηρίου Καβάλας, όπου η πόρτα του κτιρίου σφραγίστηκε. Οι εκλογική διαδικασία συνεχίζεται τη Δευτέρα και την Τρίτη.