Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου, ενημέρωσε τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα στο θέμα αυτό καθώς επίσης και για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Από την πρώτη του Αυγούστου το Νοσοκομείο Καβάλας καθαρίζεται γιατί οι εργαζόμενοι, παρόλο που δεν έχουν υπογεγραμμένη σύμβαση εργασίας, εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν αποτελεί λύση καθώς έτσι δεν διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και οι μελλοντικές προοπτικές τους. Επιπλέον ο εργολάβος καθαριότητας του Νοσοκομείου, παρά τις συνεχείς παρατάσεις που του έχουν δοθεί, δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Κατά συνέπεια υπάρχει ένα τεράστιο κενό στη λειτουργία της καθαριότητας, δημιουργούνται μείζονος σημασίας ζητήματα δημόσιας υγείας και διασφάλισης αυτής και αυτό η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να το αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Για τους παραπάνω λόγους η Διοίκηση του ΓΝΚ θα προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας όπως το σχετικό θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου, να προστατεύει τις συνθήκες δημόσιας υγείας και να εξασφαλίσει συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ηρεμίας.

Μας ενδιαφέρει λοιπόν να λειτουργεί το ΓΝΚ αποτελεσματικά και καθαρά και επίσης οι εργαζόμενοι να νοιώθουν ασφαλείς και ικανοποιημένοι. Οι υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας υπηρετεί και τους δύο προαναφερθέντες στόχους και εμείς θα τους υλοποιήσουμε.

 

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ.

Α. Γ. Καρασαββόγλου