γράφει ο

Αλέξης Γούλας

 

Πάντα η Κυριακή είναι μια ωραία μέρα για διάβασμα.

 

Για μένα έκλεισε ο δεύτερος μήνας με καθήκοντα αιρετού.

 

Καθημερινά, πολλές είναι οι υποχρεώσεις, πολλές οι αιτήσεις συνδημοτών, πολλές οι προκλήσεις. Υπάρχουν μέρες που το 24ωρο μοιάζει λίγο, κάτι, που προσπαθούμε με όλο το επιτελείο στα γραφεία και τα συνεργεία, να οργανώσουμε αποτελεσματικότερα, ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερη απόδοση.

 

Γίνεται προσπάθεια να ενημερώνω, συχνά με την καθημερινή φυσική μου παρουσία ή μέσω των ΜΜΕ, τί συμβαίνει με την πορεία των εργασιών στα έργα που ήδη τρέχουν. Οι δημότες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν, κι όλοι εμείς, έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε.

 

Άσχετα με όσα ακούμε και διαβάζουμε, πράγματα που κάποιες φορές αγγίζουν την παράνοια και τη συκοφαντία. Κρατάμε τους καλοπροαίρετους και συνεχίζουμε.

 

 

Ας ξεκινήσουμε με την πορεία των έργων μας και με τις δράσεις μας.

 

Η ανάπλαση του Αγίου Νικολάου συνεχίζεται και ξεκίνησε η τσιμεντόστρωση των δρόμων, όπου ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στα υπόγεια δίκτυα. Στόχος μας είναι, τις επόμενες μέρες, να ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων, έστω και χωρίς την ολοκλήρωση του έργου, κάτι που θα περιορίσει τις απώλειες αυτών των ανθρώπων.

 

 

Στην πλατεία Καπνεργάτη, έχει ξεκινήσει η μαρμαρόστρωση της πλατείας, ο εργολάβος ξεκίνησε την ανάπλαση των οδών Κασσάνδρου και Αβέρωφ, ενώ παράλληλα τοποθετούνται και οι ηλεκτρολογικές υποδομές για τον φωτισμό του έργου.

 

https://kavala.gov.gr

 

Οι εργασίες στην πλατεία Ποταμουδίων, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και άρχισε να φαίνεται η τελική διαμόρφωση όλης της κατασκευής, που ελπίζουμε πως θα φέρει ένα χώρο στους κατοίκους και στα παιδιά της περιοχής, που θα δώσει διέξοδο ώστε ν' απολαμβάνουν τις ελεύθερες ώρες τους.

 

 

Ξεκίνησε η δημιουργία του κυκλικού κόμβου στην περιοχή γύρω από τις Καμάρες.

 

Πρώτα θα γίνει η διαμόρφωση των πεζοδρομίων περιμετρικά του κόμβου, ώστε στο τέλος να κατασκευαστεί ο κυκλικός κόμβος, που ευελπιστούμε πως θα δώσει λύσεις και θα αυξήσει την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

 

 

Προχωρούν οι εργασίες Ενεργειακής Αναβάθμισης του Γυμνασίου - Λυκείου Κρηνίδων και βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης τους.

 

Οι εσωτερικοί χώροι παίρνουν την τελική τους μορφή, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι παρεμβάσεις στην επιφάνεια του κτηρίου και στην αυλή του σχολείου.

 

 

Αφού ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα, συνεχίζουμε με την ανακατασκευή των χώρων φιλοξενίας, ώστε να υπάρχει ένα καλαίσθητο σύνολο για όσους δραστηριοποιούνται εκεί.

 

 

Συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, οι εργασίες κατασκευής του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο αγρόκτημα του Ζυγού.

 

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και περιλαμβάνει αίθουσες παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, απομόνωσης ασθενών ζώων, διαμονής φιλοξενούμενων κυνών, διαμονής φιλοξενούμενων λοιπών ζώων, προσωπικού, προαύλιο ασκήσεως κυνών, αποθήκη τροφών και υλικού, και γραφείο διοίκησης και διαχείρισης.

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης, οι εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων.

 

Ένα έργο που μεταφέρθηκε στο Δήμο Καβάλας από τη Δημωφέλεια, και στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εν λόγω χώρου, καθώς και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες.

 

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 10 οικίσκων τουριστικής χρήσης, ένας εκ των οποίων θα εξυπηρετεί ΑΜΕΑ, τη μετατροπή υφιστάμενων κτηρίων camping σε χώρους ατομικής πηλοθεραπείας και υδροθεραπείας, τον εκσυγχρονισμό των χώρων καταιονισμού και αποδυτηρίων ανδρών και γυναικών, τη διαμόρφωση του υφιστάμενου εστιατορίου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και του χώρου λιμνών και πρασίνου, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της αισθητικής αλλά και των όρων ασφάλειας, την υπαίθρια δεξαμενή υδροθεραπείας – υδρομασάζ (πισίνα), και τέλος τον εκσυγχρονισμό εξοπλισμού και επίπλωσης (ερμάρια spa κ.α.).

 

 

Το δεύτερο έργο που πέρασε στο Δήμο Καβάλας με την ενσωμάτωση της Δημωφέλειας, είναι αυτό στο Φρούριο της Καβάλας.

 

Έχουν ολοκληρωθεί οι διαμορφώσεις, ξεκινά η κατασκευή της νέας εξέδρας και η τοποθέτηση των νέων κερκίδων, που θα κάνει την παρουσία μας εκεί πολύ πιο άνετη κι ευχάριστη. Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρχει η δυνατότητα σε ανθρώπους ΑΜΕΑ να μπορούν να βρεθούν στο Φρούριο, κάτι απαγορευτικό μέχρι σήμερα.

 

Γίνεται συνεχής προσπάθεια να βρεθούν χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα. Το επιτελείο που έχει επιφορτιστεί με αυτή τη δράση, έχει επιτυχίες και συνεχώς φτάνουν χρηματοδοτήσεις για προτάσεις που υποβάλλονται από το Δήμο μας.

 

 

Λίγες μέρες πριν, σε μια πραγματικά παραγωγική συνάντηση, συμφωνήσαμε με τους ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών, να κατασκευάσει ο Δήμος σταντ σε 5 σημεία του κέντρου, ώστε να σταματήσουν να κολλούν τα ενημερωτικά χαρτιά επάνω στα μεταλλικά παραδοσιακά φωτιστικά του Δήμου.

 

Γίνεται προσπάθεια να βελτιώσουμε όσα μας ενοχλούν κι όσα δείχνουν μια πόλη όπου δεν υπάρχουν κανόνες. Κάποιες φορές ίσως δεν είναι πράγματα σημαντικά, αλλά η επίλυση τους βελτιώνει την εικόνα της πόλης μας. Μιας πόλης τουριστικής που πάντα της αξίζει κάτι καλύτερο και ομορφότερο.

 

Κοντά σε όλα τα παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την συνέχιση του έργου της εγκατάστασης του δικτύου του φυσικού αερίου, που προκαλεί όχληση σε όλους μας. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τον ανάδοχο επισημαίνοντας τις κακοτεχνίες και απαιτώντας την άμεση βελτίωση τους.

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό είναι ένα έργο εθνικής σημασίας και η προτεραιότητα που έχει είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

Δεν είναι βέβαια μόνον αυτά. Να κλείσω με κάτι αισιόδοξο και πολύ ευχάριστο. Στην αρχή του Φλεβάρη είχαμε τη χαρά να βραβεύσουμε τη γλυκιά μας Ρέα Λογοθέτη, ένα δικό μας παιδί, που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το περασμένο καλοκαίρι στην Ταϊλάνδη.

 

Μιλήσαμε για τον αγώνα της και το παράδειγμα που πρέπει ν' αποτελέσει για όλα τα παιδιά.

 

 

Νομίζω δεν χρειάζεται να γράψω κάτι για την αγαστή συνεργασία με όλους τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους Συμβούλους, καθώς και τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων με τα συμβούλια τους.

 

Όλοι έχουμε την ίδια αγωνία για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των συνδημοτών μας.

 

Αυτή η αγωνία, μας οδηγεί να ψάχνουμε λύσεις, να σχεδιάζουμε το αύριο, να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Καλή Κυριακή σε όλους.