Υπάρχει τρόπος για να ενεργοποιηθεί ξανά ένα κινητό τηλέφωνο της Cosmote παρά τη γενικευμένη βλάβη που επηρεάζει μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας.

 

Προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι στο χώρο που λειτουργεί το κινητό να υπάρχει πρόσβαση σε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας της Nova ή της Vodafone.

 

Η λύση ακούει στο όνομα «WiFi calling» ή «κλήσεις WiFi» ή «κλήσεις VoLTE».

 

Οι σχετικές ρυθμίσεις βρίσκονται μέσα στο μενού κάθε τηλεφώνου Android ή iPhone και συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις τηλεφώνου ή ρυθμίσεις κλήσεων.

 

Ενεργοποιώντας αυτή τη δυνατότητα, ένα τηλέφωνο Cosmote μπορεί να δεχθεί κλήσεις ή να πραγματοποιήσει κανονικά κλήσεις προς εξερχόμενους αριθμούς, με κανονική χρέωση, ΜΟΝΟ όσο παραμένει συνδεδεμένο σε δίκτυο WiFi άλλης εταιρίας.

 

Όσοι είχαν ενεργοποιημένες απο πριν αυτές τις ρυθμίσεις κι έτυχε να έχουν σταθερό και WiFi άλλης εταιρίας, παρατήρησαν ότι τα κινητά τους δουλεύουν παρά την γενικευμένη βλάβη.

 

Σημειώνεται ότι εκτός από το να συνδεθεί κάποιος σε δίκτυο WiFi ενός σταθερού της Nova ή της Vodafone, μπορεί να συνδεθεί και σε κινητό αυτών των εταιριών με δίκτυο WiFi hotspot.