Με τον βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης προσωπικού Λιμενικού σώματος Ανατολικής Μακεδονίας, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ, Σιδερίδη Νικόλαο και την γενική γραμματέα, Ρήγα Κυριακή.

 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η άμεση αποκατάσταση των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Καβάλας.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει τα εξής:

“Με τον Βουλευτή Ν.Καβάλας και πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ε.Π.Λ.Σ Ανατολικής Μακεδονίας, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Σιδερίδη Νικόλαο και την Γ.Γραμματέα κα. Ρήγα Κυριακή.

 

Μας υποδέχτηκε θερμά και εγκάρδια στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα, ως αρωγός και έμπρακτος συμπαραστάτης μας εδώ και χρόνια και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, στην οποία παραθέσαμε υπόμνημα και αναπτύξαμε διεξοδικά τους προβληματισμούς και τις διεκδικήσεις μας.

 

Αναλυτικότερα, αναπτύξαμε τα παρακάτω θέματα:

 

  • Άμεση αποκατάσταση των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του Κ.Λ.ΚΑΒΑΛΑΣ και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής και επαναφορά τους ως είχαν πριν το Π.Δ.81/2014.

 

  • Άμεση ένταξη των υπηρεσιών Α΄Λ/Τ Θάσου-Λ/Φ Πρίνου στις περιοχές, που χρήζουν ενίσχυση μέσω αποσπάσεων-μετακινήσεων και τοποθετήσεων με δόκιμους από τις παραγωγικές σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

  • Ένταξη των υπηρεσιών της Νήσου Θάσου στη Δεύτερη Κατηγορία μοριοδότησης και αποκατάσταση της τεράστιας αδικίας που έχουν υποστεί τα στελέχη τα οποία υπηρέτησαν στο Ά Λ/Τ Θάσου μέχρι το έτος 2017, την οποία επέφερε ο Λιμενικός Καλλικράτης, το Π.Δ. 11/2021 (ΦΕΚ 21 Α΄) και ενισχύθηκε από την έκδοση του Π.Δ. 61/2023 (ΦΕΚ 113 Α΄) σχετικά με τον υπολογισμό των μορίων που λαμβάνονται με βάση τις κατηγορίες κατάταξης των Υπηρεσιών. 

 

  • Να ισχύσει αναδρομικά και για τα Λιμενικά Τμήματα, ήτοι σύμφωνα με την κατηγορία κατάταξής τους και όχι σύμφωνα με την κατηγορία κατάταξης της Λιμενικής Αρχής που υπαγόταν διοικητικά ή την κατηγορία που τυχόν υπάγονταν αυτά, όπως αυτή προβλεπόταν κατά τον χρόνο που τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπηρετούσαν σε αυτά τα Λιμενικά Τμήματα.

 

  • Άμεση ανανέωση των πλωτών και χερσαίων μέσων, δεδομένου ότι δεν έχουν διατεθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια.

 

Κατανοώντας τις δίκαιες διεκδικήσεις και αναγνωρίζοντας το έργο μας, μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να μας στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο, στην εξεύρεση λύσης επί των θεμάτων που μας απασχολούν.

 

Κοινός στόχος η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και κατ’ επέκταση η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.”