Ποια είναι τα δύο πράγματα που τρομάζουν τους solo ταξιδιώτες; Το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου, αλλά και η οδήγηση με άνεση σε μέρη που δεν έχεις ξαναπάει. Ήδη το να πηγαίνει κανείς μόνος οπουδήποτε, ακόμη και σε γνώριμα μέρη, είναι για κάποιους ανθρώπους δύσκολο.

 

Πολύ περισσότερο, αν πρέπει να μετακινηθούν μόνοι σε άγνωστα μέρη. Υπάρχουν όμως κάποιοι απλοί τρόποι να τα ξεπεράσετε και να απολαύσετε την εμπειρία του να ταξιδεύεις ξένοι ανάμεσα σε ξένους!

 

1. Επιλέξτε ό,τι τύπο αυτοκινήτου σας αρέσει

 

Αυτό έχει διπλή σημασία. Πρώτον εφόσον ταξιδεύετε μόνοι, μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς εκείνο το αυτοκίνητο που αρέσει σε εσάς. Χωρίς διαφωνίες, χωρίς διαπληκτισμούς.

 

Από την άλλη πλευρά, πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας τον προορισμό σας. Θέλετε να επισκεφθείτε ένα πολύβουο αστικό κέντρο, που φημίζεται για την κυκλοφοριακή συμφόρηση; Μήπως προτιμάτε να βρίσκετε περισσότερο στους δρόμους οδηγώντας σε μακριές λεωφόρους; Ίσως από την άλλη ανυπομονείτε να ορμήσετε σε απόκρημνες πλαγιές και να περιηγηθείτε σε κακοτράχαλους δρόμους;

 

Όπως σωστά καταλάβατε, για κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις αρμόζει διαφορετικό όχημα. Προφανώς και το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου διαμορφώνεται διαφορετικά. Ωστόσο, αν προγραμματίζεται το ταξίδι σας μήνες πιο πριν θα μπορέσετε να κρατήσετε σταδιακά τα χρήματα. Επομένως το ότι δε θα μοιραστείτε τα έξοδα με κάποιον, ξάφνου δε μοιάζει με μεγάλο πρόβλημα.

 

2. Φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτου: Κλείστε μήνες πριν & βρείτε ένα καλό deal!

 

Το μυστικό για φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτου, όπως προλογίσαμε, είναι να γίνει η κράτηση μήνες πριν. Πολλές εταιρείες συνηθίζουν να κάνουν εκπτώσεις ή να προσφέρουν οικονομικά πακέτα κρατήσεων στις λεγόμενες «νεκρές» περιόδους. Την εποχή, που δεν έχει πολλή ζήτηση η ενοικίαση προσφέρουν για επόμενα διαστήματα πολύ καλές τιμές. Έτσι, μπορείτε για παράδειγμα να κλείσετε τον Γενάρη, μια πολύ συμφέρουσα τιμή για το καλοκαίρι!

 

3. Μάθετε να μιλάτε σε ξένους!

 

Με αυτό δεν εννοούμε να μάθετε απαραίτητα πολλές ξένες γλώσσες. Όταν είμαστε μονίμως σε οικεία μέρη, μιλάμε καθημερινά σχεδόν αποκλειστικά σε γνώριμα άτομα. Επομένως το να μιλά κανείς σε αγνώστους για να ζητήσει συστάσεις για αξιοθέατα, πληροφορίες για έναν δρόμο ή προτάσεις για φαγητό, μπορεί να είναι δύσκολο για ένα εσωστρεφές άτομο.

 

Υπάρχουν πολλές δεξιότητες που μπορεί να αναπτύξει κανείς και ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει να το κάνει. Μάλιστα όταν κάποιος βρεθεί στη θέση αυτή, του να επικοινωνεί με ξένους καταφέρνει 2 τινά:

 

1. Η αίσθηση του επιτεύγματος: Νιώθει κάποιος ότι βγήκε από τη ζώνη άνεσης. Ξεπέρασε τα όριά του και κατάφερε κάτι. Όντως αυτό έχει συμβεί!

 

2. Η ευφυΐα αυξάνεται: Και θα διερωτηθεί δίκαια κάποιος: Τι σχέση έχει η ευφυΐα με το να μιλώ σε ξένους. Καθετί που κάνουμε και δεν το έχουμε ξανακάνει πριν, ωθεί τον εγκέφαλο να δημιουργεί νέες συνάψεις, βάσει επιστημονικών ερευνών. Νέα νεύρα- μονοπάτια, που είναι σαν να δίνουν το σήμα «το έκανες. Τώρα ξέρεις πώς γίνεται».

 

Αν ξεπεράσεις κανείς τον φόβο για το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου και την επικοινωνία με ξένους, είναι έτοιμος να κάνει το πρώτο ταξίδι μόνος του. Και τα δύο έχουν τη λύση τους. Κάντε την προετοιμασία σας από νωρίς και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από τον νέο σας εαυτό!