Ο επιτηρητής του μετεωρολογικού σταθμού Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός, με ανάρτηση του, ενημερώνει για τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις που θα “χτυπήσουν” τη Βόρεια Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

 

Ο κ. Ζουμπλιός αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Μέρες είχαμε να τα πούμε ε; ΣΠΑΕΙ Η ΒΑΡΕΤΟΚΑΙΡΙΑ από την ερχόμενη Παρασκευή. Η περιοχή μας γενικά θα δει φαινόμενα βροχόπτωσης από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ τα ανατολικά και δυτικά της Β. Ελλάδας νωρίτερα.

 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου οι ορεινές περιοχές θα δούνε χιονοπτώσεις. Βροχοπτώσεις θα έχουμε και κατά την διάρκεια του Σαββάτου, ενώ με την πτώση της θερμοκρασίας τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα/ημιορεινές περιοχές.

 

Φαίνεται η Θράκη να είναι πιο ευνοημένη όσον αφορά τις χιονοπτώσεις. Την Κυριακή δείχνει να έχουμε καλές καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Έντονη και η παρουσία του Βορειοανατολικού από την Παρασκευή το απόγευμα και το βράδυ, που σε ριπές θα φτάσει στις παραθαλάσσιες περιοχές 6/7 bf.

 

Παρακάτω 2 χάρτες από το ecmwf και gfs που απεικονίζουν την θεωρητική συσσώρευση νέου χιονιού για τις επόμενες 5 ημέρες. Υπάρχουν διαφορές όπως βλέπουμε.

 

Το σημαντικό είναι ότι μιλάμε για χιονοπτώσεις και φαινόμενα που σχετίζονται με τον χειμώνα. Είμαστε στα πρώτα μισά του μήνα και πρακτικά είμαστε λίγο καλύτερα από τον περσινό Δεκέμβριο.”