Δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε αυτό που αρχικά του φαινόταν ακατόρθωτο. Ο λόγος για τον Καβαλιώτη Πέτρο Χατζησταύρου ο οποίος παρά τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετώπιζε πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα.

 

Πτυχιούχος πλέον όπως λέει ο ίδιος παρά τις δυσκολίες λόγω της δυσλεξίας του, έπεσε πολλές αλλά έβρισκε τη δύναμη και συνέχιζε να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

 

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ο Πέτρος Χατζησταύρου ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θόδωρου Μουριάδη και σήμερα δηλώνει περήφανος που είναι Πτυχιούχος μηχανικός τεχνολόγος πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

«Έκλεισε ένας όμορφος κύκλος και επίσημα με την ορκωμοσία μου απέκτησα το πτυχίο μου

Πτυχιούχος μηχανικός τεχνολόγος πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

 

Είμαι δυσλεκτικός και με όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν το έβαλα κάτω έπεσα πολλές φορές αλλά έβρισκα τη δύναμη και συνέχιζα.

 

Ο στόχος μου τώρα είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με μαθησιακές δυσκολίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης.

 

Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να αποκτήσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες τα δικαιώματα που δικαιούνται για την εκπαίδευση σε ανώτερο πεδίο.

 

Κανένας φοιτητής και καμία φοιτήτρια  δεν θα είναι μόνοι.

Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν δίπλα μου

Και όλους εσάς που μου στέλνετε όλες αυτές τις όμορφες ευχές».