Επιφυλακτικοί είναι οι καταναλωτές στα Τρίκαλα και δεν αγοράζουν ψάρια γιατί φοβούνται ότι αλιεύονται στον Παγασητικό κόλπο και θεωρούν πως είναι μολυσμένα από τις πλημμύρες. Έτσι οι ιχθυοπώλες πουλάνε ψάρια από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Το trikalanews.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα εξής:

"Η επιφυλακτικότητα απέναντι στην κατανάλωση ψαριών έχει πλήξει και τα Τρίκαλα.

 

Όπως αναφέρουν στο Trikalanews.gr ιχθυοπώλες της περιοχής, οι Τρικαλινοί γυρίζουν την πλάτη στο φρέσκο ψάρι θεωρώντας καταρχάς ότι ψαρεύονται στον Παγασητικό και κατά δεύτερον ότι σε αυτή την περίπτωση θα είναι μολυσμένα.

 

Το θέμα θορυβεί εδώ και μέρες τους επαγγελματίες όλης της Θεσσαλίας με τον Βόλο να κοντεύουν οι άνθρωποι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Το θέμα είναι δε ότι καμία διαβεβαίωση μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει τους καταναλωτές για το αντίθετο.

 

Στα Τρίκαλα τώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ψάρια που διατίθενται στα ιχθυοπωλεία της περιοχής προέρχονται κυρίως Αιγαίο και τα παράλια της Μακεδονίας. 

 

Μάλιστα, ένας από τους παλαιότερους ιχθυοπώλες στην πόλη των Τρικάλων, αναγκάστηκε να βάλει μια ευδιάκριτη ταμπέλα στην οποία ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την προέλευση των ψαριών.

 

Το ίδιο συμβαίνει και στη δευτεριάτικη λαϊκή ενώ πλέον η προτίμηση για κατεψυγμένα, ψάρια ιχθυοτροφείου και πέστροφες της περιοχής έχει εκτοξευθεί."