Οριστικά άκυρες κρίθηκαν οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα. Ο αγώνας τον απολυμένων από τα Λιπάσματα Καβάλας δικαιώθηκε μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου η οποία ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου.

 

«Τελεσίδικη η απόφαση οι απολυμένοι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους», αναφέρει στις πρώτες της δηλώσεις η δικηγόρος των εργαζομένων στα Λιπάσματα Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Μιλώντας στον KavalaNews 102,8, η κ. Ελευθεριάδου τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1 σε ο,τι αφορά τη νομολογία για τις υποθέσεις των ομαδικών απολύσεων. 

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να την επικαλεστεί η πλευρά των εργαζομενων και σε άλλες περιπτώσεις μελλοντικών ομαδικών απολύσεων, η έκβαση των οποίων κρίνεται στα δικαστήρια. 

 

Τέλος, σημείωσε ότι η εργοδοσία έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, καθώς και να καταβληθούν οι μισθοί υπερημερίας, με πρόσθετο ποσό 5.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.