Η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να καταργηθεί η υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας για τη γραμμή φέριμποτ Καβάλας – Θάσου θα έχει σοβαρές συνέπειες στις μετακινήσεις και την προσβασιμότητα των πολιτών τόσο της Καβάλας όσο και της Θάσου.

Είναι πάγια η θέση της Δημοτικής μας Κίνησης να υπάρχει ΜΟΝΙΜΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου για επιβάτες και οχήματα. Η Καβάλα αποτελεί το διοικητικό και οικονομικό κέντρο του Νομού, στο οποίο καθημερινά μετακινούνται κάτοικοι από όλους τους Δήμους για να εξυπηρετηθούν σε μία σειρά από κοινωφελείς υπηρεσίες που βρίσκονται μόνο στην πόλη της Καβάλας. Εξίσου όμως, θα πληγεί η εμπορική δραστηριότητα και κίνηση μεταξύ Καβάλας και Θάσου, σε μία περίοδο μάλιστα που αναζητούμε απεγνωσμένα τρόπους για να την ενισχύσουμε. Όλοι, για παράδειγμα, βλέπουμε τη μειωμένη εμπορική κίνηση που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά της Καβάλας μέσα στις γιορτές.

 

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους βουλευτές του Νομού, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να μην εγκριθεί η εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προς τον αρμόδιο Υπουργό για άρση της υποχρέωσης παροχής της δημόσιας ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας – Θάσου. Επισημαίνουμε για άλλη μία φορά ότι Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει σε όλα τα θέματα που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή των πολιτών.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας – Θάσου ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

   

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

 

--