Το πρόγραμμα του συνδυασμού «ο Τόπος της Ζωής μας» για την Καβάλα και τις δημοτικές ενότητες παρουσιάστηκε την Τετάρτη (06/09), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. 

 

Τις ενότητες του προγράμματος ανέπτυξαν επιγραμματικά οι δημοτικοί  σύμβουλοι του συνδυασμού.

 

Αφορούσαν σε παρεμβάσεις σε τεχνικά έργα, στον πρωτογενή τομέα και τη ΔΕΥΑ Καβάλας. 

 

Ειδικά για τη ΔΕΥΑΚ τονίστηκε ότι η δημοτική επιχείρηση έχει ζημιές πάνω 31 εκ ευρώ. 

 

Επιπλέον παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό, στο Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου, τουρισμό, εναλλακτικό τουρισμό, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ανακύκλωση. 

 

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί από τους υποψήφιους του συνδυασμού και περιλαμβάνει στοιχεία που οι ίδιοι έχουν εντοπίσει πως πρέπει να αλλάξουν στην πόλη της Καβαλας αλλά στις δημοτικές ενότητες. Το προγραμμα είναι χωρισμένο σε ανεξάρτητους τομείς τους οποίους ανέλυσαν οι υποψήφιοι αναλόγως με την επαγγελματική τους ιδιότητα. 

 

Κατέθεσαν τις εμπειρίες τους με γνώμονα την δραστηριότητα τους και ανεγέρθηκαν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν κυρίως σε θέματα υποδομών.

 

Σχετική ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου αναφέρει τα εξής:

 

Μία σημαντική εκδήλωση με θέμα το Πρόγραμμα της παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ έγινε το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Galaxy.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μίλησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το Πρόγραμμα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης και υποψήφιοι του συνδυασμού, που ανέλυσαν τις επιμέρους προτάσεις της παράταξης.  

 

Στην εισήγησή του, ο Μάκης Παπαδόπουλος τόνισε τα εξής:

 

«Δέκα χρόνια από την ίδρυση της παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, και εννιά χρόνια αγώνα μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με σχέδιο, με συνέπεια, με δημιουργική αντιπολίτευση, είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ!

 

Από τον Μάρτιο του 2023 παρουσιάσαμε το πρώτο τεύχος του Προγράμματός μας, ένα σχέδιο με 15 Άξονες Προτεραιότητας και ένα συνεκτικό σύνολο έργων και παρεμβάσεων, δηλώνοντας την πίστη μας πως ο Δήμος Καβάλας μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά, μπορεί και πρέπει να κάνει το ΑΛΜΑ και να βρεθεί ψηλά.

 

Με το δεύτερο τεύχος του Προγράμματός μας, που παρουσιάζουμε σήμερα, αναδεικνύουμε 10 Έργα Πρώτης Γραμμής. Έργα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαχρονικά έχουν έρθει στην επικαιρότητα, έχουν συζητηθεί, αλλά δεν έχουν γίνει:

 

  • Την Περιμετρική οδό της Καβάλας
  • Μια νέα περιαστική αναδάσωση
  • Ένα δίκτυο ιστορικών χώρων στους Φιλίππους
  • Την νέα Δημοτική Καπναποθήκη
  • Την ανάπλαση της παραλίας και του χώρου του ανοιχτού Κολυμβητηρίου
  • Την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου
  • Την Καλαμίτσα και τη Ραψάνη
  • Τη σύνδεση επιβατικού λιμένα – παραλίας – Φρουρίου
  • Την κατασκευή υπόγειων και περιφερειακών πάρκινγκ
  • Την αξιοποίηση των θέσεων θέας και ειδικά του “Διόνυσου”.

 

Εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα δρομολογήσουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα υλοποιήσουμε, σηματοδοτώντας ότι ο Δήμος Καβάλας γυρίζει σελίδα!

 

Ξεπερνά τη στασιμότητα, “στρέφει το πρόσωπό του” στο μέλλον!

 

Παρουσιάζουμε επίσης 5 Μεγάλες Πρωτοβουλίες για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Εξωστρέφεια του Δήμου, με όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους δημότες της Καβάλας και των Φιλίππων.

 

  • Οργανώνουμε μια πλήρη ατζέντα εκδηλώσεων 365 μέρες το χρόνο.
  • Δημιουργούμε ένα πλήρες, διευρυμένο και αποτελεσματικό δίκτυο έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Αναβαθμίζουμε τις ψηφιακές υποδομές του Μητροπολιτικού Δήμου μας και τον αναδεικνύουμε σε “Έξυπνο Δήμο”.
  • Δημιουργούμε κατάλληλες συνθήκες και σύγχρονες αθλητικές υποδομές - γινόμαστε κοινωνία άθλησης, σωματικής & ψυχικής υγείας.
  • Υλοποιούμε Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προστασίας & Διαχείρισης Αστικής Πανίδας.

 

Η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας και ο Εθελοντισμός μπορούν να έχουν πολύτιμη συνεισφορά, να προσθέσουν θετική ενέργεια και δυναμισμό στην παραγωγή έργου και αποτελεσμάτων.

 

Τέλος, επιμένουμε στους Μεγάλους Στόχους Διεκδίκησης που ανεβάζουν επίπεδο την Καβάλα και τον τόπο μας: τα μεγάλα έργα πνοής που θα ισχυροποιήσουν τη γεωπολιτική μας θέση, τη σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας και τον οδικό άξονα Ε61 Καβάλας – Δράμας – Σερρών, του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου.

 

Σας καλώ όλες και όλους μαζί να δημιουργήσουμε τον Δήμο Καβάλας του μέλλοντος!

 

Την Καβάλα και τους Φιλίππους που μας αξίζουν»!”