Τέλος σε διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν και φέτος σχετικά με τις αργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων έδωσε η σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

 

Τα σενάρια μιλούσαν μεταξύ άλλων για αργία ακόμη και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

 

Δείτε όμως τι θα συμβεί τελικά:

 

Τα σχολεία θα κλείσουν όπως κάθε χρόνο την προπαραμονή των Χριστουγέννων, δηλαδή τελευταία ημέρα μαθημάτων θα είναι η Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και πρώτη ημέρα διακοπών η Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου.

 

Τελευταία ημέρα διακοπών θα είναι η Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, δηλαδή η επομένη των Θεοφανείων. Πρώτη ημέρα μαθημάτων για το νέο έτος θα είναι η Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στα σχολεία ακριβώς πριν το Σαββατοκύριακο.

 

Με την εγκύκλιο διαψεύδεται η φήμη που είχε κυκλοφορήσει ότι θα θεωρηθεί αργία η συγκεκριμένη Παρασκευή ώστε οι διακοπές να «μεγαλώσουν» κατά τρεις ημέρες.

 

Έτσι και οι φετινές διακοπές θα είναι ακριβώς 15 ημερολογιακές ημέρες.

 

Τώρα, το αν η Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου θα είναι όντως η τελευταία ημέρα των μαθημάτων κι αν η Παρασκευή 8 Ιανουαρίου θα είναι μια μέρα στην οποία πραγματικά θα γίνουν μαθήματα, μένει να φανεί στην πράξη αν και πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς.

 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι συγκεκριμένες ημέρες θα έχουν… απουσιολόγια.

 

Αναλυτικά η σχετική εγκύκλιος αναφέρει:

 

ΘΕΜΑ : «Διακοπές Χριστουγέννων»

 

Ύστερα από ερωτήματα που δέχεται η Υπηρεσία μας, σας ενημερώνουμε ότι:

 

Α) Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

 

Σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π. Δ 200 & 201 /1998 (ΦΕΚ 161Α), τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (Διακοπές Χριστουγέννων).

 

Β) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

 

Σύμφωνα με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ 104/1979 (Α΄23) και την § 1α του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 80033/Γ2/04-08-2006 Υ. Α (Β΄1286), τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου. (Διακοπές Χριστουγέννων).