“Στις άμεσες προτεραιότητες πρέπει να είναι η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά του νοσοκομείου μας, η κατασκευή δεύτερης εισόδου - εξόδου (διαφυγής) και κατασκευή ελικοδρομίου που θα διευκολύνει τις διακομιδές από όμορους νομούς αλλά και από το νησί της Θάσου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Μια νέα εποχή για το νοσοκομείο μας ξεκινά” αναφέρει σε ανάρτηση του o διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αχιλλέας Γερόπουλος.

 

 

Ο κ. Γερόπουλος αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Ο απολογισμός καλό είναι να γίνεται με ηρεμία, όταν η κανονικότητα τείνει να αποκατασταθεί. 

 

Πλέον, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας 10 από τους ασθενείς που διακομίστηκαν από το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. Το προσωπικό του νοσοκομείου μας ανταποκρίθηκε υποδειγματικά με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό στην πρωτόγνωρη και ταυτόχρονα δύσκολη συνθήκη που διαμορφώθηκε. 

 

Η συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Αντιπεριφερεια Καβάλας, ήταν υποδειγματική. 

 

Όμως, η ψυχή αυτής της τιτάνιας προσπάθειας ήταν οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραιατρικο προσωπικό, οι διοικητικοί και οι τεχνικοί που διαχειρίστηκαν την κρίση. Σας ευχαριστώ όλες και όλους θερμότατα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω  την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της 4η ΥΠΕ και του ΕΚΕΠΥ ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος για τον συντονισμό της όλης διαδικασίας. 

 

Τα συμπεράσματα είναι πολλά και χρήσιμα με προεξάρχον την αδιαμφισβήτητη αξία του ΕΣΥ.  Ο σεβασμός σε όλους τους υγειονομικούς οφείλει να είναι έμπρακτος με άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του ΓΝ Καβάλας σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό. 

 

Στις άμεσες προτεραιότητες θα πρέπει να είναι η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά του νοσοκομείου μας και ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και η κατασκευή δεύτερης εισόδου - εξόδου (διαφυγής) στο ΓΝ Καβάλας. 

 

Επιπρόσθετα η κατασκευή ελικοδρομίου που θα διευκολύνει τις διακομιδές από όμορους νομούς αλλά και από το νησί της Θάσου, δεδομένου ότι το νοσοκομείο μας αποτελεί μεταξύ άλλων και κέντρο τραύματος, θα πρέπει να αποτελέσει πυλώνα του σχεδιασμού για την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. 

 

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Μια νέα εποχή για το νοσοκομείο μας ξεκινά.”