Ο Νίκος Σωτηρέλης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Νίκος Σωτηρέλης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Ας αφήσουμε τον Νίκο να συστηθεί με τα δικά του λόγια:

 

«Είμαι ο Νίκος Σωτηρέλης, συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας. Μέχρι πρόσφατα, δραστηριοποιούμουν αποκλειστικά με άδειες και ιδιωτικά έργα, χωρίς να εμπλακώ ποτέ με δημόσια, πιθανόν εξαιτίας μιας εγγενούς δυσανεξίας προς τον κρατικοδιαιτισμό. 

 

Όσο με θυμάμαι είμαι παντρεμένος, με την Χρύσα Παπαχίντζιου, εκπαιδευτικό-Γεωπόνο. Έχουμε ένα παλληκάρι τον Παντελή με δεξιότητες και περγαμηνές, που δυστυχώς, όπως σχεδόν όλα τα άξια και ταλαντούχα παιδιά μας, η πόλη αδυνατεί να τον κρατήσει.

 

Κατά τη διάρκεια του δημιουργικού κομματιού του βίου μου, έχω την πεποίθηση πως κουτσά-στραβά κάτι κατάφερα. Το να αραδιάσω αδιάφορες λεπτομέρειες, ελάχιστη σημασία θα είχε. 

 

Αυτό που έχει σημασία είναι το ποιος είναι, τι πρεσβεύει και τι επιδιώκει ο Γιάννης Εριφυλλίδης. Και τελικά, πέρα και πάνω απ’ όλα σημασία έχει ο τόπος μας. Μαργαριτάρι σ’ αιγαιοπελαγίτικο γιαλό, δικαιούται κι αξίζει πολλά παραπάνω απ’ αυτά που του στερήθηκαν τετραετίες τώρα. 

 

Ένα διαχρονικό μίγμα υπερφιαλισμού, ματαιοδοξίας και συχνά ιδιοτέλειας, με μικρές εξαιρέσεις, κράτησαν πίσω ένα τόπο που η φύση τον προίκισε και τον κόσμησε απλόχερα για να είναι «Η ΚΑΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ».

 

Με τον Γιάννη πρωτοσυναντήθηκα πριν κανένα χρόνο κι η αλήθεια είναι ότι δε με έπεισε. Η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αρχή βέβαια άνδρα δείκνυσι. Αν όμως πράγματι υπάρχει μια ευκαιρία για τον τόπο, η επιλογή του Γιάννη αποτελεί μονόδρομο για την ενσάρκωσή της. 

 

Νέος προικισμένος με ήθος, παιδεία, περγαμηνές, μεράκι, όραμα, θέληση, ενσυναίσθηση μα και φιλοδοξία που οριοθετείται μέχρι την προσφορά. 

 

Τετραετίες ολάκερες γκώσαμε από άτομα με κύρια επιδίωξη να πάρουν κι όχι να δώσουν. Μειονέκτημα μια διαφαινόμενη δυσκολία να αφομοιώσει το πολιτικό «παιχνίδι» και να εντρυφήσει στον «επαγγελματισμό» της πολιτικής, πράγμα που καθιστά την εκλογή του… ακόμα πιο ελκυστική.

 

Με αιχμή ένα πρόγραμμα θεμελιωμένο σε ένα τρίπτυχο όραμα με αναπτυξιακό προσανατολισμό, περιβαλλοντικό στίγμα και κοινωνικό πρόσημο χωρίς εκδουλεύσεις, εξαιρέσεις ή αποκλεισμούς, δεν αφήνει περιθώρια για άλλη εναλλακτική. 

 

Σ’ αυτήν την προσπάθεια ανά(σ)τασης του τόπου μας φιλοδοξώ να συνδράμω κι εγώ ως κοινωνός και αρωγός, να βάλω ένα λιθαράκι με την όποια επιστημονική κατάρτιση και τις κοινωνικές μου ευαισθησίες.

 

Η τύχη της πόλης βρίσκεται στο χέρι μας και το χέρι μας θα κρατάει ένα ψηφοδέλτιο… για την ΚΑΒΑΛΑ μας ΜΠΡΟΣΤΑ».

 

Πιστεύουμε ότι οι σπουδές και η επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, ο αγνός ιδεαλισμός, η καθαρή πολιτική σκέψη, η ευρύτατη μόρφωση, η συνεπής συμμετοχή στα κοινά, η πολύπλευρη προσωπικότητα, η σεμνότητα, το ήθος, η έμφυτη ευγένεια και η μεγάλη αγάπη του για την Καβάλα καθιστούν τον Νίκο Σωτηρέλη πολύτιμο συνεργάτη για την υλοποίηση των προτάσεών μας σε όλους τους τομείς της αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας - ιδιαίτερα για την επίβλεψη και υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος το οποίο προτείνουμε για τον Δήμο μας - και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την πόλη και την περιοχή μας. 

 

Νίκο, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας”.