Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του σχετικά με το ζήτημα της κάλυψης των κενών στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία της  Π.Ε. Καβάλας.

 

Ο Βουλευτής, προς επίλυση του προβλήματος, επισκέφτηκε το Υπουργείο Υγείας, όπου και πληροφορήθηκε πως έχει ήδη εγκριθεί η τοποθέτηση 11 αγροτικών ιατρών στα Κέντρα Υγείας και στα Π.Ι. της περιοχής μας και πως η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των ενδιαφερομένων ιατρών, που θα γίνει με την διαδικασία της μοριοδότησης.

 

Η διαδικασία και η τοποθέτηση των ιατρών αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Αυγούστου.

 

Ειδικότερα, τρεις αγροτικοί ιατροί θα τοποθετηθούν στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης και θα καλύψουν τις θέσεις στα Π.Ι. Νικήσιανης, Γαληψού και Αμυγδαλεώνα.

 

Ένας αγροτικός ιατρός θα τοποθετηθεί στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και θα εξυπηρετεί και τον Αερολιμένα Καβάλας, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα τοποθετηθούν στο Κέντρο Υγείας Θάσου και θα καλύψουν τις θέσεις στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στα Π.Ι. Λιμεναρίων, Θεολόγου, Θάσου, Παναγίας και Καλλιράχης.

 

Επίσης, ζητήθηκε από τον Βουλευτή η τοποθέτηση ενός ακόμη ιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Παραλίας Οφρυνίου.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε όσα του μετέφερα και κατέθεσα και δεσμεύθηκε για την άμεση κάλυψη των κενών των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων της Π.Ε. Καβάλας.»

 

(δελτίο Τύπου)