Η έναρξη του Cosmopolis festival 2023 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουλίου.

 

Σχετικό δελτίο Τύπου του Cosmopolis Festival αναφέρει: 

 

Μουσικές, χοροί, street food & bazaar και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων έδωσαν ζωή στη χερσόνησο της Παναγίας, με το highlight της χθεσινής βραδιάς να είναι η συναυλία της μοναδικής Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην εντυπωσιακή και πρωτοφανούς μεγέθους για τα δεδομένα της πόλης σκηνή, στην Πλατεία του Μωχάμετ Άλη.

 

Το ρεπερτόριο της, η συγκλονιστική φωνή της και η αξεπέραστη ενέργειά της συνεπήρε όλους του παρευρισκόμενους θεατές.

 

Ανηφορίζοντας τον κεντρικό δρόμο της Παλιάς Πόλης, οι επισκέπτες συνάντησαν τη σκηνή χορού του Cosmopolis, που για φέτος  φιλοδοξεί να αγκαλιάσει όλα τα είδη χορού με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων από όλη την Ελλάδα με σκοπό να παρασύρουν τους περιπατητές σε μία ξέφρενη χορευτική γιορτή. 

 

Παράλληλα,  η οδός Θεοδώρου Πουλίδου γέμισε από διασκεδαστές του δρόμου, ενώ μια υπαίθρια αγορά με μικροπωλητές όλων των ειδών στήθηκε στην καρδιά του φεστιβάλ εμπλουτίζοντας το με ποικίλα προϊόντα, γεύσεις και αρώματα.

 

Στην αυλή του 7ου Δημοτικού, στον  Φάρο της Παναγίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Urban Silence και τα πρώτα καλλιτεχνικά εργαστήρια βιτρό που  απευθύνονταν τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους. Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή θα ακολουθήσουν εργαστήρια κοσμημάτων, αφρικανικών μασκών (εξερευνώντας την έννοια της ισότητας των φύλων) και κεραμικής. 

 

Παράλληλα, το λιμάνι της πόλης γέμισε με χρώματα και μουσικές από το καθιερωμένο εδώ και τέσσερα χρόνια CosmoLights, το οποίο επέστρεψε ανανεωμένο, προβάλλοντας στην πρόσοψή της Παναγίας έργα με θέμα “The Art of Light  from Caravaggio to Van Gogh and more”.

 

Σήμερα 26 Ιουλίου το κοινό του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη σύμπραξη τριών ξεχωριστών καλλιτεχνών της διεθνούς ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής: του Ιταλού Undercatt,  ο οποίος έχει παίξει σε μερικά από τα πιο κορυφαία events ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως όπως το TomorrowLand, του Ισπανού Shall  Ocin  που είναι διάσημους για του πρωτοποριακούς τρόπους με τους οποίους οδηγεί τη μουσική του σε νέα και ανεξερεύνητα επίπεδα, και του Έλληνα DJ και παραγωγού, ιδρυτή του Bloque Festival, Jorgio Kioris.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με τις σημερινές παράλληλες δράσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

(δελτίο Τύπου)