Υπογραφές μαζεύουν οι κάτοικοι του Παληού σε μια ύστατη προσπάθεια να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να λυθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στον κεντρικό δρόμο του οικισμού όπου τα τροχαία ατυχήματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο τους θερινούς μήνες.

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Γιώργο Βορίδη τον οποίο οι κάτοικοι του Παληού, εξουσιοδοτούν να υποβάλει το υπόμνημα που υπογράφουν προς την Εισαγγελία Καβάλας και το τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

 

Συγκεκριμένα το κείμενο αναφέρει τα εξής:

 

Προς Εισαγγελία Καβάλας και τμήμα Τροχαίας Καβάλας

Ημερομηνία 28/6/2023

 

Σας κοινοποιούμε με την παρούσα επιστολή τους φόβους μας και τις αγωνίες μας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον οικισμό Παληού Καβάλας και γενικά για τη διαρκή επικινδυνότητα που παρουσιάζει η διέλευση οχημάτων με υψηλές ταχύτητες με όριο των 50 km να φτάνουν τις ταχύτητες των 80 και άνω χιλιομέτρων και μαζί με τις προσπεράσεις τις οποίες και απαγορεύονται.

 

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ατυχημάτων όπως και επίσης την μη εύκολη κίνηση των πεζών από τις διαβάσεις με ρίσκο της ζωής τους.

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας προκειμένου να προστατευτούμε εμείς και οι οικογένειές μας.

 

Οι υπογράφοντες της παρούσας επιστολής εξουσιοδοτούμε τον Βορίδη Γεώργιο του Χαραλάμπους κάτοικο Παληού Καβάλας προκειμένου να υποβάλει και να καταθέσει στην εισαγγελία Καβάλας και στο τμήμα Τροχαίας Καβάλας και όπου αλλού χρειαστεί την επιστολή να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και να αρχειοθετηθεί.

 

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Βορίδης

 

«Έψαχνα καιρό τρόπο για να σταματήσει αυτό το κακό με την ταχύτητα και τις προσπεράσεις.

 

Μετά από την ίδια μου την περίπτωση που την γλύτωσα από θαύμα το κυνήγησα λίγο παραπάνω και βρήκα τρόπο.

 

Ο τρόπος για το πρώτο στάδιο είναι αυτός. Οπότε λοιπόν θα σας παρακαλούσα αν είστε μαζί μου και σε αυτό ελάτε να υπογράψετε στα δύο χαρτιά μου.

 

Ονοματεπώνυμο / Πατρώνυμο / Διεύθυνση κατοικίας / Υπογραφή.

 

Τόσο απλά.

 

Θα τα αφήνω σε διάφορα σημεία και θα σας ενημερώνω. Για αρχή θα τα αφήσω στο καφέ SunPalio  για λίγες μέρες. Και επαναλαμβάνω χρειάζεται και στα δύο χαρτιά να υπογράψετε με τα στοιχεία. Αλλού θα πάει το ένα και αλλού θα πάει το άλλο.

 

Ευχαριστώ πολύ».