Η δημοτική παράταξη “Η Καβάλα Μπροστά” ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Νίκου Νεγρεπόντη.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Νίκος Νεγρεπόντης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Ας αφήσουμε τον Νίκο να συστηθεί με τα δικά του λόγια:

 

«Γεννήθηκα στην Καβάλα, στη θρυλική συνοικία των Πεντακοσίων. Από το 1958 μετακομίσαμε οικογενειακώς στη συνοικία Κηπούπολη-Καλαμίτσα. 

 

Αυτές οι δύο γειτονιές με το έντονο προσφυγικό στοιχείο σφυρηλάτησαν το χαρακτήρα μου και μου έδωσαν το κίνητρο για αγώνα και δημιουργία. Είμαι συνταξιούχος των ΕΛΤΑ

και σε όλη την υπαλληλική μου πορεία έδωσα σκληρούς αλλά ωραίους συνδικαλιστικούς αγώνες. 

 

Συστρατεύομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με

τον συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά» με επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη. 

 

Στη μακρά πορεία της ζωής μου έχω βεβαιωθεί πως τα σημαντικά της ζωής λειτουργούν και ανάποδα, σαν καρκινικές επιγραφές. 

 

Διαβάζονται και πίσω-μπρος. Βεβαιώθηκα λοιπόν πως δεν έχει ανάγκη μονάχα το πρόβλημα να βρει τη λύση αλλά και η λύση να βρει το πρόβλημά της. 

 

Στο πρόσωπο αυτό το καθαρό του νέου ανθρώπου και στο

πρόγραμμά του βρήκα αυτά τα οποία έχει ανάγκη η πόλη και οι κάτοικοί της και τα είχε ανάγκη από παλιά. 

 

Για αυτά που αγωνίστηκε ο παππούς του Γιάννης Εριφυλλίδης, μαζί με το θείο μου τότε δημοτικό σύμβουλο Νίκο Νεγρεπόντη που εκτελέστηκε την 1η του Μάη του 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, μαζί με το θείο μου Γιάννη Νεγρεπόντη που διετέλεσε αντιδήμαρχος επί θητείας του δημάρχου Βαβαλέσκου. 

 

Είμαι πεπεισμένος ότι η Καβάλα στο πρόσωπο αυτό του Γιάννη έχει βρει το πρόσωπο του δημάρχου που της αξίζει, γιατί κουβαλάει βαρύ DNA από παππού αγωνιστή και από σπουδαίο πατέρα επιστήμονα και άνθρωπο. 

 

Πάμε λοιπόν για την Καβάλα της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης, της προκοπής».

 

Λίγες μόνο λέξεις ευχαριστίας και βαθιάς ευγνωμοσύνης από τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας Γιάννη Εριφυλλίδη:

 

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Νεγρεπόντη για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε να περιβάλει με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του το πρόσωπό μου και να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα μας, τον ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια του που μιλάνε απευθείας στην καρδιά και στην ψυχή και του υπόσχομαι ότι δεν θα τον διαψεύσω και, όπως και εκείνος, θα τηρήσω απαρέγκλιτα τις αρχές και τα ιδανικά μου, αρχές και ιδανικά που μοιράζομαι μαζί του».

 

Νίκο, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.”